Milyen ruhákban tűnhetsz karcsúbbnak?

Milyen ruhákban tűnhetsz karcsúbbnak?

Címlap / Stílus / Divat / Milyen ruhákban tűnhetsz karcsúbbnak?

Nehéz megmondani, hogy mitől lesz nőies egy nő megjelenése, de annyi biztos, hogy az egyik ilyen jellemző a karcsúság. Ez nem soványságot jelent, sokkal inkább a szép, vékony derekat és annak hangsúlyozását. Nézzük meg, milyen ruhákkal és kiegészítőkkel tudjuk karcsúbbnak mutatni magunkat:

1. Válltömés

A válltömés finoman szélesíti a vállakat, így optikailag keskenyebbnek mutatja a derekunkat. Nem mindenki szereti a válltöméseket, de annyi biztos, hogy a nem túlméretezett válltömések sokban segíthetnek alakunk karcsúsításában.
Megéri kipróbálni néhány finom válltöméssel ellátott blúzt vagy zakót, máris látni fogjuk a változást anélkül, hogy egy kilót is fogytunk volna. 
A képen: DouglasHannant tavasz/nyár 2012

2. Sötétebb színek

Optikailag a legegyszerűbb karcsúsító megoldás, ha olyan ruhát választunk, ami a derekánál sötétebb anyagból készült, esetleg éppen fekete. A legbiztosabbra akkor megyünk, ha a kiválasztott ruhán deréknál, az öv vonalán körben húzódik egy sötét sáv, vagy ha egyszerűen egy sötét övet viselünk a derékvonalunkon.
Ha ez az öv egy szélesebb darab, akkor még erőteljesebb karcsúsító hatást érhetünk el. 
A képen: Tibi tavasz/nyár 2012 

3. Matt színek

Ha fényes, csillogó ruhát viselünk, akkor ügyeljünk arra, hogy a derékrész ne fényes, hanem matt hatású legyen.
A fényes anyagok nagyítanak, ha azonban matt színekkel kombináljuk, akkor a matt anyagok karcsúsító hatásúak lesznek azon a testrészen, ahol viseljük.
A képen: Herman Shalumov tavasz/nyár 2012  

4. Öv a csípőn

Optikailag szintén karcsúsít, ha egy széles, a ruhától eltérő színű övet viselünk a csípőnkön. Ez lehet mintás, vagy akár fényes, csillogó anyagból készült öv, a lényeg ugyanaz: szélesíti a csípőnket, ezáltal karcsúsítja a derekunkat.
Ha nagy a túlsúlyunk, akkor nem ajánlatos alkalmazni, de minden más nőies alkatra kiválóan használható. 
A képen: Michael Kors tavasz/nyár 2012  

5. Aszimmetrikus minták

Karcsúsítanak az aszimmetrikus minták, ha megfelelő módon helyezik el őket a ruhánkon.
Célszerű ezeknél is arra törekedni, hogy a derekunknál lévő színek minél sötétebbek egyenek. emellett hasznos lehet az is, ha a minták függőlegesen helyezkednek el, ezzel ugyanis még egy függőleges vonalat képeznek testünkön, ami tovább nyújtja, karcsúsítja az alakunkat. 
A képen: Arsenicum tavasz/nyár 2012  

6. Dekoltázs

Egyik legjobb optikailag karcsúsító eszközünk a dekoltázs. Ha szép a dekoltázsunk, akkor egyébként is megéri kiemelni. Ha emellett még derekunkat is karcsúbbnak szeretnénk láttatni, akkor válasszunk egy mélyebb, V alakú dekoltázs formát.
Ez a fordított háromszög forma miatt lényegesen vékonyabbnak, karcsúbbnak fogja mutatni alakunkat.
A képen: Alina Assi tavasz/nyár 2012  

7. Harangszoknya

A lefelé bővülő harangszoknyák az 50-es években terjedtek el. Általában térdig értek, és mivel szabásuk miatt lefelé erősen bővültek, ezért a derekat még karcsúbbnak mutatták.
Szerencsére divatosak az 50-es és 60-as évek ruháira emlékeztető szabások, így bátran nyúlhatunk ezekhez. A harangszoknyához akkor is és most is általában széles övek viselése ajánlott, ami tovább hangsúlyozta a karcsú derekat. 
A képen: Oleg Birykov tavasz/nyár 2012  

8. Ruhaszabás

Ha egyészruhát választunk, akkor érdemes figyelni arra, hogy olyan szabású legyen, ami derékben kicsit szűkebb, lefelé pedig enyhén bővül.
Karcsúsít a dupla háromszög szabás is, vagyis amikor a derekunkig egy lefelé fordított, derekunktól lefelé pedig egy talpára állított háromszögre emlékeztet a ruha, amit viselünk. Természetesen nem csak egészruháknál, de blúz és szoknya kombinációnál ugyanez a hatás érvényesül. 
A képen: Carolina Herrera tavasz/nyár 2012  

9. Figyelemelterelés

Ha egyszerűen csak el szeretnéd terelni a tekinteteket a derekadról, mert nem vagy vele megelégedve, akkor viselj valami feltűnő dolgot egy másik testrészeden, ahova a figyelmet irányítani szeretnéd.
Ha például elégedett vagy a dekoltázsoddal, akkor viselj egy kivágott, a nyakánál erősebben díszített ruhadarabot. Ez lehet egy hangsúlyosab ékszer, vagy egy mutatós kitűző, a lényeg, hogy oda irányítsa a tekinteteket, ahova szeretnéd és elterelje onnan, ahonnan szeretnéd.
A képen: Herman Shalumov tavasz/nyár 2012  

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!