Kicsi a lakásod? 5 rejtett tárolóhely, amire eddig nem is gondoltál

Kicsi a lakásod? 5 rejtett tárolóhely, amire eddig nem is gondoltál

Címlap / Otthon / Dekor / Kicsi a lakásod? 5 rejtett tárolóhely, amire eddig nem is gondoltál

Egy apró lakásban talán lemondasz a fürdőkádról, kisebb ágyat és kevesebb bútort választasz, de vannak tárgyak, amiknek akkor is helyet kell találnod, ha a lehető legtakarékosabban bánsz a térrel. Ötleteink segítenek, hogy ezután minden egyes sarkot ki tudj használni!

Fürdőszobai trükk

Akinek picike fürdőszobája van, az tudja csak igazán, hogy mennyi gondot okoz rendszerezetten tárolni a kisebb piperetárgyakat, egészségügyi holmikat.

Egy ilyen kis polc segít, hogy semmi ne legyen szem előtt, amit nem akarsz minden alkalommal látni (vagy minden vendégednek megmutatni, aki a mosdódat használja), mégis minden kéznél van, aminek kéznél kell lennie, és közben még értékes padlófelületet sem foglaltál el.

A zárható ajtók mögé természetesen akár a tisztítószereket is elrejtheted, így a mosdó körül is felszabadítasz egy kis helyet.

Az ágy mögött

Valószínűleg most is van ott néhány hajgumi, gomb, esetleg csokis papír, vagy egy kisebb állatkertnek is elegendő cicajáték. Miért ne használnád okosabban ezt a teret?

Az ágytámla hasznos dolog, mert kényelmesebbé teszi az ágyadat és megóvja a falat, de ha tömör, akkor csak értékes négyzetcentimétereket foglal.

Ellenben, ha ilyen polcos rendszert alakítasz ki mögötte, akkor oda könyvek, de akár iratok, krémek, más apróságok is kerülhetnek, amiket nem feltétlenül akarsz szem előtt hagyni.

Hely a bejárati ajtó fölött

Vannak könyvek, amelyeket nem akarsz minden nap a kezedbe venni, mégis fontos, hogy a közeledben tudd őket. Nekik remek helyük lesz a polcon, de mi van, ha már minden szabad felületet könyvekkel borítottál?

A bejárati ajtó fölötti részre még biztosan nem gondoltál – ide egyszerűen felfúrhatsz egy faltól falig érő polcot, amire aztán könyvbüszkeségeid kerülhetnek.

Nem csak értékes felületet nyersz így, de minden egyes alkalommal, amikor elhagyod az otthonodat, vethetsz egy pillantást a gyűjteményedre – kell ennél jobb érzés?

Válaszfal helyett

Sok lakásban, ahol a WC és a fürdő egy helyiségbe került, kis válaszfallal teremtenek intimebb hangulatot, ami már önmagában is remek megoldás. De mielőtt kőművest hívsz, hogy felhúzza a kis válaszfaladat, ide nézz!

Ebben a lakásban falnak látszó apró szekrénnyel választották el a helyiség két funkcióját. A hatás ugyanolyan, de még extra tárolófelületet is nyertek vele a parányi fürdőben.

Ha találsz megfelelőt, akkor persze egy lefestett kis szekrényt is használhatsz, de egy szakember gipszkartonból is el tudja készíteni neked ezt a több funkciós megoldást.

Dobozok, dobozok, dobozok!

Ha már úgy érzed, tényleg minden teret kihasználtál, akkor jöhetnek a dobozok: akár boltban veszed meg őket, akár néhány meglévő cipős dobozt alakítasz mutatósabbá, ha az apró tárgyakat, kellékeket, amiknek sehol nem lenne helyük, dobozokban tárolod, máris rendszerezettebb lesz az összhatás.

Arról nem is beszélve, hogy a dobozok olyan helyekre is kerülhetnek, ahová az apró tárgyakat önmagukban nem tudnád tenni, vagy rosszul mutatnának: a szekrény tetejére, az asztal alá, esetleg egyszerűen csak a kanapé mellé állítva őket, vagy egy fal mellé sorakoztatva a dobozokat. Meglátod, így extra szekrény nélkül is rengeteg apróságot „tüntethetsz majd el” szem elől.

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!