5 ünnepi frizura rövid hajból, akár szilveszterre is

5 ünnepi frizura rövid hajból, akár szilveszterre is

Címlap / Stílus / Haj / 5 ünnepi frizura rövid hajból, akár szilveszterre is

A rövid haj nem csak kényelmes, vagány és szexi is lehet, az ünnepi alkalmakkor azonban fejtörést okozhat, hogyan viseld egy kicsit másként, különlegesebben. Pedig egy kis leleménnyel a rövid frizura is változatos és szép lehet. Adunk néhány tippet!

Laza csigák

Ezt a frizurát hosszabb hajból ugyanúgy el lehet készíteni, mint egy állig érő bubi fazonból.

Az a jó, ha a hajad nem egészen frissen mosott, de persze nem is zsíros.

Ha természetesen hullámos a hajad, akkor csak egy kis göndörítő habra lesz szükséged, ha nem, akkor a hab felvitele után süsd csigákba is a hajadat.

Nem kell tökéletes tincseket formázni, a lényeg csak az, hogy megnöveld a hajad volumenét.

Ha ezzel megvagy, fésüld oldalra a hajadat – ha a tincsek nem érnek át, akkor tűzd őket szorosan a füled mögé – majd lazán tekerd az ujjaid köré a tincseket, és egyesével rögzítsd őket egy-egy hullámcsattal.

Kócos szépség

Egy jó vágású fazon esetében sokszor az is elég, ha csak egy kicsit megborzolod a tincseket.

Vigyél egy kis hajhabot a hajtövekre, amíg még nedvesek a mosás után, majd a törülközőszáraz hajat kezdd el szárítani, miközben egy tupírfésűvel kicsit megemeled a töveket.

A frufruészt körkefével száríthatod be, a fülek mögött pedig akár egy nagyobb méretű hajsütővassal is kiigazíthatod a tincseket, hogy úgy álljanak, ahogyan te szeretnéd.

A vagány punk

Ha kicsit merészebb szettet tervezel az ünnepekre, akkor ez a laza, punkos frizura tökéletes társítás lehet a glamrockos stílusú outfithez.

A törülközőszáraz hajat a fejtetőn tupírozd meg egy kicsit, majd vigyél fel némi hajhabot, és egy nagy, lapos kefével fölfelé, majd oldalra fésülve szárítsd meg a tincseket.

Ha készen vagy, mártsd az ujjaidat waxba, és ezzel is fuss végig a tincseken, majd simítsd le egy kicsit az oldalsó részeket is.

Bájos csigák

A klasszikus csigákról sem kell lemondanod, ha rövid bubi hajad van, csak használj extra nagy méretű hajsütővasat, így a tincsek nem ugranak fel a fejed közepére.

Ne feledd, hogy mivel rövid a hajad, sokkal rövidebb ideig is elég lesz a csavarón tartani, mint azt a hosszú hajnál megszokhattad!

A tincseket ne tekerd fel a hajsütőre egészen a fejtövekig, csak nagyjából a fül felső harmadáig, és nem is kell feltétlenül az egész hajat besütnöd, elég csak néhány tincset.

A kész frizurát hajlakkal rögzítsd, de ne ess túlzásba, mert az összeragadt tincsek nem nyújtanak valami kellemes látványt.

Egyszerűen nagyszerű

Ha igazán rövid a hajad, vagy csak nem szeretnél sokat bíbelődni, akkor egyszerűen szárításkor simítsd hátra, vagy két oldalra, a lényeg, hogy ne lógjon az arcodba, majd koronázd meg a frizurát egy szép hajdísszel.

Nem kell feltétlenül ragaszkodni a szilveszterkor egyébként népszerű csillámokhoz és kristályokhoz, ha úgy érzed, hogy az közelebb áll a személyiségedhez, nyugodtan válassz tarka virágokat, vagy szép masnit.

Bizsuboltokban szinte bármilyen hajpántot beszerezhetsz, de egy darab gumi, néhány kimaradt textília és ragasztópisztoly segítségével a saját elképzelésedet is megvalósíthatod.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!