Hozzávalók
– 225 g kínai tészta
– 4 evőkanál halszósz
– 2 evőkanál frissen facsart lime lé
– 1 teáskanál vagy 1 evőkanál csilis fokhagymaszósz
– 3 evőkanál barna cukor
– 2 teáskanál kukoricaliszt
– 2 teáskanál kínai rizspálinka vagy száraz sherry
– 225 g bőr és csont nélküli csirkemell, vékonyra szelve
– 3 evőkanál repce olaj
– 2 evőkanál felaprított fokhagyma
– 1 kicsi hagyma, feldarabolva
– 1 közepes répa, vékonyra szelve átlósan
– 85 g zöldborsó
– 1 pohár táj bazsalikom levél
Elkészítés
– Egy nagy fazékban, bő vízben főzd al dentére a tésztát. Ne főzd túl, mert újra meg kell majd főznöd. Szűrd le, hideg vízzel öblítsd le, majd hagyd csorogni.
– Egy kisebb tálban keverd össze a halszószt, a lime lét, a csilis fokhagymaszószt és a cukrot. Keverd amíg a cukor elolvad.
– Egy másik tálban keverd össze a kukoricalisztet és a rizspálinkát. Add hozzá a csirkét és keverd jól össze.
– Az olajat öntsd bele egy wokba vagy más sütőedénybe és tedd közepes lángra. Add hozzá a fokhagymát és kevergesd amíg az olaj felforrósodik és a fokhagyma sercegni kezd. Add hozzá a hagymát és a csirkés keveréket, párold folytonos kevergetés mellett 2percig. Add hozzá a répát és keverd még 1 percig. A zöldborsóval és a bazsalikom levelekkel kevergesd még fél percen keresztül.
– Ezután add hozzá a tésztát és a halas szószt. Keverd össze, hogy a hozzávalók összeálljanak és a tészta is átmelegszik, körülbelül 3 perc. Miután elkészült, kínáld rögtön.
Jó étvágyat kívánunk!