Az utóbbi hónapokban idehaza különösen nagy figyelem irányult a burgonyára, de egyébként is az egyik legalapvetőbb élelmiszerünkről van szó, amely a legtöbbünk konyhájában egész évben jelen van. Az egyre növekvő kiadásaink mellett, és az olykor hiányos árukészleteket is figyelembe véve viszont mostanra talán minden eddiginél fontosabbá vált, hogy mindazok az élelmiszerek, amelyeket megvásárolunk, végül ne a szemetesben végezzék, a burgonyát is beleértve. Így függetlenül attól, hogy sokat halmoztál fel belőle, vagy az éppen megvett kisebb mennyiségről gondolod úgy, hogy nem fog egyszerre elfogyni, fontos, hogy tudd, hogyan tárold, hogy sokáig elálljon.
1/5 Tartsd távol a napfénytől
Talán nem is tűnik olyan kézenfekvőnek, de a burgonyának sem a hűtőszekrényben, sem a konyhapulton nincs jó helye. Ahol igazán jól érzi magát, az szinte bármilyen sötét hely, a spájzban lévő fiókokat, kosarakat, szekrényeket, a pincében lévő ládákat vagy a papírzacskókat is beleértve. Ha ezek a helyek hűvösek, akkor nagy valószínűséggel heteken keresztül is jó tárolóhelyei lehetnek a burgonyának.
Az átlátszó műanyag zacskók viszont, amelyekben sokan csak beleválogatjuk a burgonyát az élelmiszerboltban vagy a piacon, valójában nem ideális hely a tárolására. A burgonya ugyanis növény, és ha napfény éri, megkezdődik a fotoszintézis, kizöldül, végül pedig megráncosodik és megromlik. Éppen ezért már egyből a megvásárlása után tedd egy igazán praktikus helyre, de szem előtt is legyen, nehogy megfeledkezz róla.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!