Nagyobb ajkak egyszerűen, természetes sminkkel: A légiesen könnyű trend, ami hidratál és dúsít

Nagyobb ajkak egyszerűen, természetes sminkkel: A légiesen könnyű trend, ami hidratál és dúsít

Címlap / Stílus / Arc / Nagyobb ajkak egyszerűen, természetes sminkkel: A légiesen könnyű trend, ami hidratál és dúsít

Nincs szükség tűre, hialuronsavra, sem semmilyen beavatkozásra ahhoz, hogy teltebbé tedd az ajkaidat. A nyár egyik legegyszerűbb trükkjével ugyanis elérheted, hogy természetesen nagyobbnak tűnjön a szád. A trend neve „gym lips”, vagyis „konditermi ajkak”, ami elég fura, ugyanakkor arra utal, hogy abszolút nem feltűnő, mindössze olyan, mintha csak ajakápolót használtál volna.

Mi pontosan a trend?

Kelli Anne Sewell sminkes használta először a fogalmat, méghozzá azért, mert ő ebben a minimalista sminkben jár edzeni a konditerembe. Mondanunk sem kell, hogy Sewell példáját nem kell követni, vagyis nem csak a sportoláshoz készítheted el az egyszerű szájsminket. Az viszont tény, hogy érdekesebb a neve és angolul talán még jobban is hangzik. Ugyanakkor ez a megoldás tökéletes az olyan alkalmakra, amikor csak úgy feldobsz egy kevés sminket és nem szeretnél rúzst használni, viszont kicsit felturbóznád a szádat.

@makeupxka let’s bring gym lips to tik tok lmao #gymlips my go to liner is @Kevyn Aucoin in divine or @ABH Cosmetics ♬ original sound – Kelli Anne Sewell

A smink elkészítése lépésről lépésre

  1. Az első lépés, hogy találj egy olyan szájceruzát, ami tökéletesen passzol a szád színéhez. Talán ez az egész legnehezebb része, hiszen egy apró eltérés elég ahhoz, hogy a „gym lips” smink elveszítse a természetes hatását. Kelli is kiemelte ennek fontosságát a videóban, szóval ha kell, inkább szánj egy kicsit több időt a tökéletes szájkontúr szín megtalálására. Amire még figyelj oda, hogy kellően puha legyen a ceruza és könnyen fel tudd vinni a terméket.
  2. Ha megvagy, akkor jöhet a smink tényleges első lépése, vagyis a szájkontúrozás. A trükk ebben az esetben annyi, hogy kicsit a természetes vonalon kívül haladj. Ennek köszönhetően fog majd teltebbnek tűnni az ajkad – és ezért is annyira fontos, hogy megtaláld a tökéletes árnyalatot. 
  3. Ha kész a kontúr, a szád többi részére is vigyél fel ebből a ceruzából. Amennyiben úgy érzed, hogy túl púderes hatású lett, akkor fogj egy zsepit és ahogy a felesleges rúzs eltávolításánál, ebben az esetben is tedd az ajkaid közé és nyomd össze a szádat. Ha pedig kevésnek érzed, bátran menj át rajta még egyszer.
  4. Végül pedig nincs más dolgod, mint előkapni a kedvenc tápláló szájfényedet és ezzel még tovább fokozni a telt hatást. Szinte minden márkának van valamilyen ápoló fénye vagy olaja, ami tökéletes ehhez a sminkhez.

Ha egy hétköznapi, laza szájsminket keresel, ami ráadásul nem csak táplálja, hanem nagyobbnak is mutatja az ajkaidat, érdemes egy próbát tenned ezzel az új trenddel.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!