Nyári kapszula gardrób: kihagyhatatlan ruhadarabok

Nyári kapszula gardrób: kihagyhatatlan ruhadarabok

Címlap / Stílus / Divat / Nyári kapszula gardrób: kihagyhatatlan ruhadarabok

Nevezhetjük egy divatos hóbortnak is a kapszula gardróbot, de nem lehet elmenni amellett, hogy mennyire praktikus elgondolás. Sok nő él azzal a módszerrel, hogy az Isten tudja hány száz ruhadarabjának mindössze 10%-át használja, a többit csak tárolja a szekrényben. Jó lesz még valamikor, nem dobom ki, majd belefogyok megint, olyan drágán vettem, tetszik a színe, kaptam valakitől típusú kifogások helyett itt az ideje összerakni egy olyan ruhatárat, ami tökéletesen megfelel a céljaidnak, minden darabját kihasználod, divatos és nem foglal túl sok helyet.

A nyári kapszula gardróbodban bátran variáld az elemeket

A kapszula gardrób lehetővé teszi az egységes stílus kialakítását és közben megkönnyíti az életed. A legjobb megoldás, ha sorra veszed, milyen élethelyzetekben kell helyt állnod és annak megfelelően alakítod a ruhatárat. A legtöbb nő két kapszula gardróbot használ. Az egyik lezserebb, otthoni, amelyben a kényelmen és a praktikumon van a hangsúly, a másik a munkahelyi vagy business gardrób, amelyben a sikkes, elegáns daraboké a főszerep. 

Akik tökélyre fejlesztik az öltözködést, azok vasárnaponként előre elhatározzák, hogy a következő héten, napra lebontva mit fognak viselni és kikészítik, felcímkézik a ruhákat. Ez megkönnyíti az életüket és a kapkodós reggelek sem lesznek olyan idegesítőek. 

Ron Lach/pexels.com

A nyári kapszula gardrób kötelező elemei

Az ideális kapszula gardrób kialakításához nem árt, ha tudod, milyen színtípus vagy. Ebben egy stylist tud segíteni, de online tesztekkel is közelebb kerülhetsz a számodra előnyös színek kiválasztásához. Akár két bázis színből is és legfeljebb három kiegészítő színből összerakható egy stílusos munkahelyi és egy kényelmes, hétköznapos mini ruhatár. 

A legkisebb nyári, biznisz kapszula gardrób 12 ruhából áll. 

  • 2 különböző szabású, szellős nyári blézer
  • 4 blúz vagy felsőrész (háromnegyedes vagy rövidujjú)
  • 1 elegáns ruha
  • 2 midi szoknya
  • 2 vasalt nadrág
  • 1 nyári cipő vagy szandál

A legkisebb nyári, casual kapszula gardrób 12 eleme:

  • 1 nyári blézer
  • 1 nagyméretű kendő
  • 2 nyári ruha
  • 1 rövid szoknya,
  • 1 maxi szoknya
  • 4 póló vagy pántos felső
  • 1 szandál
  • 1 vászon cipő

Ezt a 12 elemet akár 50 féle variációban viselheted, tehát biztos lehetsz benne, hogy két hónapig nem leszel kétszer ugyanabban az outfitben. Ezt el tudod mondani a jelenlegi, bőséges ruhatáradról? Ha szereted a színeket és a mintákat, akkor a bázis és a kiegészítő színek mellett válassz egy vagy két olyan mintázatú ruhát, felsőt vagy szoknyát, ami illik ezekhez. 

Mi a kapszula gardób legnagyobb előnye?

Az, hogy olcsó lenne, nem minden esetben igaz. A divat már csak ilyen, a felső határ a csillagos ég. De mindenképpen gazdaságos, hiszen csakis olyan darabokat vásárolsz, jól megtervezve, tudatosan, amelyeket biztosan hordani fogsz. 

Egy másik előnye a kapszula gardróbnak, hogy jól átlátható, rendszerezhető. Sokszor azért okoz nehézséget kitalálni, hogy másnap mit vegyünk fel, mert már elvesztettük a kontrollt a ruhatár felett. Annyi póló, blúz, nadrág, harisnya, szoknya, nyári ruha van készleten, hogy megdöbbenünk, amikor nyár végén a hatalmas szekrényben rábukkanunk egy szuper darabra, amiről azt sem tudtuk, hogy létezik.

Ezzel szemben a kapszula gardrób minden darabja ott lehet előtted egyben. Ha vállfára akasztod őket, elférnek egy átlagos ruhás szekrényben. Ezáltal sokkal könnyebb dönteni a másnapi szett kérdésében.

A legnagyobb előnye azonban mégis csak az, hogy csupa olyan ruhából áll a kapszula gardrób, amelyet bármikor szívesen felvennél.

Csupa olyan szoknya, nadrág, felső és blézer sorakozik egymás mellett, melyekkel kapcsolatban már alig várod, hogy hordhasd és megmutathasd a világnak, mert tudod, hogy jól állnak és vonzó vagy bennük. Ettől kiegyensúlyozott és magabiztos leszel.

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!