Alapdarabok, amelyek nem hiányozhatnak a strandtáskádból

Alapdarabok, amelyek nem hiányozhatnak a strandtáskádból

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Alapdarabok, amelyek nem hiányozhatnak a strandtáskádból

Itt a jó idő, egyre többen vesszük az irányt a strand felé, vagy célzunk meg olyan mediterrán nyaralást, ami javarészt a tengerparti lustálkodásra épül. Na de mi az, ami egyik nap sem hiányozhat a strandtáskádból?

Az alapszabály

A táska megpakolásának – bármilyen úti célod is van – egyetlen egy fontos szabálya van: mindent pakolj be, ami kell, és semmit, ami nem. Mi, nők, hajlamosak vagyunk mindenféle csecsebecsével megtömni a táskánkat, „hátha kelleni fog”, de a valóság az, hogy a strandon sem váltócipőre, sem a sokadik rúzsra nem lesz szükségünk.
Egyébként sem tesz jót az egészségnek a féloldalas cipekedés, de a nagy melegben mindez még inkább megterhelő. Úgyhogy szorítkozz a minimumra, már csak azért is, mert minél kevesebb holmit viszel magaddal, annál kevésbé kell aggódnod egy esetleges tolvajlás végett.

Ami a fürdéshez kellhet

Tegye a kezét a szívére az, aki a nagy kapkodásban még sosem hagyta otthon a fürdőruháját… Nyilván a strandon is megoldható a hiánya, de azért jó, ha tartalékban lapul egy a táskát mélyén (főleg azért, mert a nyaralás alatt bármikor elhagyhatod az egyik felét, mondjuk, amikor szárítod), vagy legalább ellenőrzöd az indulás előtt, hogy bepakoltad-e.
Természetesen nem hiányozhat a törölköző sem, amiből érdemes legalább kettőt magaddal vinned. Így van hova feküdnöd, és a szárítkozással sem lesz gondod.

Lábbelik

Főleg a köves strandokra, valamint a tengeri nyaralásokhoz ajánlatos műanyag cipőcskét magadra húznod, hiszen ez megvédhet az olyan sérülésektől, amiket pl. a tengerisünök szúrása, vagy az élesebb sziklák szélei okozhatnak. Ezen felül jó, ha olyan papucsba, vagy szandálba, saruba bújsz, ami lapos talpú, és kényelmes.
Bár rengeteget dob a megjelenéseden egy magas sarkú szandál, a homokban és a fűben sem fogsz tudni normálisan járni. Még ha útközben ezt a fazont választod, akkor is szerencsésebb, ha a parton egy lapos változat mellett teszed le a voksodat.

Megfelelő fényvédelem

Szerencsére napjainkban a legtöbb ember számára alapvető, hogy bedobja a naptejet a táskájába, de a fényvédelem további részeiről más sokan megfeledkeznek. Többek között ilyen a fényvédővel ellátott ajakbalzsam használata is, amit pedig – jó esetben – nem csak akkor lenne kulcsfontosságú, ha éppen a strandra igyekszünk.
Ugyanígy, a vízparton elengedhetetlen a napszemüveg viselése, hiszen a víz felszínéről visszaverődő sugarak fokozatosan károsíthatják a szemeid világát. Ha pedig sokat tartózkodsz a napon, akkor mindenképpen jó, ha beszerzel egy kalapot, ami nem csak a napszúrástól véd, hanem akár azt is megakadályozhatja, hogy a vállaid leégjenek.

Neszesszerbe valók

Azzal csak ártasz a bőrödnek, ha nyáron, főleg napozás közben is viselsz sminket. Ez hosszútávon rettentően káros a szépségedre nézve, ráadásul, ha felkapod a napszemüveget, egyébként sem látszik, amit reggel órákon keresztül pingáltál. Nem is beszélve arról, hogy lefolyhat az egész, ami aztán főleg minden, csak nem vonzó.
Ha feltétlenül sminkelni akarsz, akkor szorítkozz egy kis vízálló spirálra, esetleg némi színezett ajakbalzsamra, minden mást teljesen felesleges magaddal vinned a táskádban. Annál nagyobb szükséged van a tusfürdődre, testápolódra és a hajápolási rutinodhoz szükséges termékekre a fésűd társaságában.

Kényelmes ruha

Nem gond, ha magadra akarsz húzni valamit a strandon, és nem szeretnél egész nap bikiniben lenni, de erre a célra nem a törölköző a megfelelő választás. Ha magadra tekersz egyet ebből a vastag anyagból, azzal sokkal inkább felhívod a figyelmet a kényes területekre, hiszen az ilyesfajta rejtegetés senkinek sem előnyös.
Sokkal jobb, ha beszerzel egy kényelmes strandkendőt, vagy ami még jobb, egy olyan könnyű anyagú strandruhát, amit akár utcára is bátran felvehetsz (így legalább azt sem kell cipelned). Idén pl. nagyon divatosan a maxiruhák, amik roppantul elegánsak, és egyben tökéletesen elrejtenek minden olyan testrészt, amit nem szeretnél a kirakatba tenni.
Nézd meg nagy nyári ruha mustránkat!

Hogy ne unatkozz

Ha egész napos strandolásra készülsz, akkor jó, ha nem csak a mobilodat bújtatod a táskádba, mint szórakozási eszközt. Mindig jól jön néhány rejtvény, valami olvasnivaló, esetleg egy pakli kártya, amivel közösen is tudtok szórakozni, ha a déli órákban az árnyékba húzódtok.
És persze arra ugyancsak gondolnod kell, hogy az elfogyasztott lángost le is kell dolgozni, amire tökéletes egy kis labdajáték, vagy éppen a tollasozás, frizbizés.

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!