Fogyaszthatjuk magában vagy köretként, egy biztos, szinte kivétel nélkül mindenki szereti.
Hozzávalók:
10 dkg burgonya
20 dkg sárgarépa
20 dkg alma
20 dkg zöldborsó
20 dkg ecetes uborka
1 nagyobb doboz tejföl
majonéz
4 ek mustár
friss citromlé
só, bors
Elkészítés:
1. A burgonyát, a sárgarépát és az almát vágd fel apró kockákra, majd az alma kivételével főzd meg őket külön-külön, és tedd ugyanezt a zöldborsóval.
2. Miközben főnek keverd össze a tejfölt a mustárral és a majonézzel, majd ehhez add hozzá a megfőtt, lecsepegtetett zöldségeket, és add hozzá a kockákra vágott uborkát is.
3. Ízlés szerint sózd, borsozd, és facsarj bele némi citromlevet. Tálalás előtt tedd hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Tipp: Nagyon finom, ha friss, apróra vágott kaprot is teszünk bele.