Milyen formában termelhet pénzt egy megvásárolt domainnév?

Milyen formában termelhet pénzt egy megvásárolt domainnév?

Címlap / Kikapcsolódás / Milyen formában termelhet pénzt egy megvásárolt domainnév?

Hogyan tudunk pénzt keresni azzal, ha regisztrálunk magunknak egy-egy domainnevet? Minden bizonnyal többször is felmerült már ez a kérdés akár elméletben, akár a gyakorlati megvalósítás kapcsán fontolgatva a lehetőségeket. (x)

A cikkben három különféle metódust is megmutatunk. Vagyis igyekszünk a lehető legnagyobb mértékben rávilágítani, milyen sokféle módon jelentheti egy-egy domainnév a pénzszerzés forrását.

Amikor a domain a saját weboldalon keresztül fial profitot

Mondhatni a leginkább kézenfekvő, legismertebb és legnépszerűbb megoldás. A megvásárolt és regisztrált domainnevet a saját weboldalunkhoz használjuk fel, mégpedig a bevételnövelésre fókuszálva.

Manapság egészen sokféle módja lehet egyébként annak, hogy egy weboldal ténylegesen pénzt termeljen. Gondolkodhatunk például egy webáruház indításán, mondjuk WordPress alapokon és WordPress tárhellyel megtámogatva.

Szintén racionális elképzelésnek bizonyulhat egy szolgáltatást értékesíteni a weboldalunkon keresztül. Ha pedig értünk a tartalomgyártáshoz, és képesek leszünk komoly forgalmat terelni a weboldalunkra, akkor a honlap egy-egy pontján pénzért cserébe reklámfelületet is biztosíthatunk az érdeklődőknek.

Wordpress tárhely domainnévvel

Pénzszerzés címén nyugodtan gondolkodhatunk domaineladásban is

Magyarul egy regisztrált domain nem csak úgy hozhat bevételt, hogy a saját weboldalunkon használjuk fel. Merthogy a leginkább jól csengő és felkapott területekkel szinergiában lévő domainnevek tulajdonosaként joggal számíthatunk bevételre egy-egy érdeklődő részéről.

Hogy csak egy példát vegyünk alapul, mostanság nem akármilyen őrület lengi körül a kriptopénzek piacát. Nagy valószínűséggel akad még ezen a területen olyan domainváltozat, amiben komoly potenciál rejtőzik.

Hogyha le tudunk csapni egy-egy ilyen típusú domainnévre, annak köszönhetően remek alkupozícióba kerülhetünk. Ha megkeres minket a domain reménybeli felhasználója, akkor ügyes tárgyalási technikával egészen csinos pénzeket tudunk kialkudni a domainnévért cserébe.

A domainelkapó megoldás is lehet a pénzszerzés praktikus forrása

Napi szinten hullhatnak az ölünkbe olyan domainnevek, amelyekre a tulajdonosuk egyszerűen már nem tart igényt a továbbiakban. Nincs más dolgunk, mint előre megadni egy licitösszeget a legtöbb potenciállal kecsegtető domainváltozatokra.

Miután ezen domainek státusza felszabadul és mi leszünk a befutók, onnantól kezdve szép sorban bővülhet az elfekvőben lévő domainneveink repertoárja. Vagyis eljutunk a kettes pontban taglalt bevételszerző lehetőséghez.

Egyfajta összegzésként elmondható tehát, hogy a domainnevek egészen változatos formában jelenthetik a pénzszerzés módjait. Az időnk, a forrásaink és a habitusunk alapján célszerű azt mérlegelni, hogy melyik irányokra szeretnénk helyezni magát a fókuszt.

VIDEO 10 ecset, ami nélkül lehet sminkelni, de nem érdemes

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!