Iskolakezdési 1×1 – Amit egy szülőnek érdemes beszereznie az új tanévre

Iskolakezdési 1×1 – Amit egy szülőnek érdemes beszereznie az új tanévre

Címlap / Fókuszban / Iskolakezdési 1×1 – Amit egy szülőnek érdemes beszereznie az új tanévre

Az iskolakezdés előtti utolsó napokban a legtöbb szülő csak kapkodja a fejét. Segítünk, hogy ne kelljen boltból boltba rohangálnod, hanem célirányosan keress, és minden időben be tudj szerezni! (x)

Sportszerek, sportruházat, sportcipő

A testnevelésórára mindenképpen kell legalább egy tornacipő, egy rövidnadrág, egy póló, nagyobb lányoknak sportmelltartó, és persze egy tornazsák, amiben mindezt tárolhatják. Érdemes ezekből minőségi darabokat beszerezni, különben az őszi szünetig sem fogják bírni! Ha a gyerek jár valamilyen külön edzésre, akkor az ahhoz megfelelő sportcipőből is lehet, hogy új kell.

Érdemes átnézni a szükséges sporteszközöket – labdák, elasztikus szalagok, úszódressz, úszószemüveg, aláöltözetek, stb. – mert lehet, hogy ezek is elhasználódtak, és újra lesz szükség belőlük.

chiociolla/depositphotos.com

Ruházat

Az iskolakezdés előtt érdemes benézni a szekrénybe, és felpróbáltatni a gyerekkel a sulis ruhadarabjait, mert könnyen lehet, hogy szinte mindent kinőtt, ami tavaly még jó volt rá.

Az új ruhák beszerzésekor érdemes szem előtt tartani, hogy jól mosható, strapabíró, kényelmes darabok legyenek.

Jó, ha a gyerek tud rétegesen öltözködni, mert az iskolák különböző tantermeiben sokszor egészen más a hőmérséklet. Az alap ruhadarabok mellé nem árt egy apróra összehajtható, vízlepergetős dzseki, amit mindig a táskájában tarthat.

Érdemes magaddal vinned az általános ruházatra vonatkozó listát akkor is, amikor a sportszereket mész beszerezni. Ha széles kínálattal rendelkező szakáruházban vásárolsz, (ilyen például az Intersport) sok mindent el fogsz tudni intézni. Egy kényelmes leggings vagy melegítőnadrág például egy iskolai kirándulás alkalmával is jól jöhet. Egy minőségi edzőcipő pedig akár minden nap is használható, de széldzsekik, kapucnis felsők, kényelmes zoknik is vannak itt.

Shutterstock

Tanszerek

A tankönyvek és füzetek mellett sok iskola ad bevásárlólistát, amin rajta van, hogy a gyerekeknek mire lesz szüksége a tanév során. Érdemes azonban átnézni a tavalyi csomagot, mert például színes ceruzákból, papírlapokból, radírból, de még üres füzetekből is szokott kimaradni. Ezeket idén is használni tudja majd a gyerek.

Praktikus lehet egy kis határidőnapló már egészen kicsi korban is, mert így sokkal átláthatóbbak a feladatok.

Órarendből pedig – akár veszitek, akár magatok készítitek – legyen annyi, hogy jusson a gyerek táskájába, az otthoni íróasztalára és a hűtőszekrényre is, hogy te is mindig lásd, mire kell éppen készülni.

Shutterstock

Tisztasági csomag

Érdemes nem másra bízni, hogy a gyerek megfelelően kezet tud-e mosni a suliban, és összeállítani egy kis tisztasági csomagot. Ebbe természetesen mindenképpen kerüljön zsebkendő, valamint folyékony szappan, egy saját kis törülköző, valamint az idei tanévben érdemes kézfertőtlenítőt és tartalék maszkot is belerakni.

Az azt már felelősséggel kezelni tudó gyerekek csomagjába fertőtlenítős törlőkendő is kerülhet. A higiénia miatt érdemes lehet beszerezni egy sportkulacsot is, amit a gyerek még otthon megtölt vízzel vagy gyümölcslével, teával, így nem kell a menzai poharakat vagy az iskolai ivókutat használnia.

Shutterstock

VIDEO Így készíts pár perc alatt merész, füstös szemsminket

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!