Rekordidő alatt fel tudunk készülni az iskolakezdésre – Íme a módszer

Rekordidő alatt fel tudunk készülni az iskolakezdésre – Íme a módszer

Címlap / Fókuszban / Rekordidő alatt fel tudunk készülni az iskolakezdésre – Íme a módszer

Ha iskolába járni fárasztó, felkészülni az iskolakezdésre pláne az! Hogy ne eleve stresszesen essetek neki a szeptembernek, adunk néhány időt spóroló tippet, hogy gyerekjáték legyen a felkészülés! (x)

Jelölj ki egyetlen napot a készülődésre!

Könnyen bele lehet csúszni abba a hibába, hogy amikor van néhány szabad perced, nekiállsz tanszereket rendszerezni, vagy amikor amúgy is vásárolni vagy, meglátsz néhány füzetet vagy egy csomag zsírkrétát, és gyorsan a kosaradba teszed „biztosan fog kelleni” felkiáltással. Ennél azonban sokkal helyesebben jársz el, ha az idő szétforgácsolása helyett kijelölsz egy napot a felkészülésre, amit viszont tényleg erre szánsz, és tervvel készülsz.

Írd össze, hogy mire lesz szükségetek, és azt hol fogjátok beszerezni.

Tervezd meg az útvonalat, és már reggel vessétek bele magatokat a vásárlásba! A délutánt hagyjátok a beszerzett holmi rendszerezésére, kicsomagolására, a tolltartó összekészítésére, az íróasztal megtakarítására.

Ne menj száz helyre a sportcuccokért!

A sportfelszerelés beszerzése idegőrlő folyamat lehet, hiszen szinte minden nagyobb áruházban kínálnak ilyenkor cipőt, pólót, tornazsákot. Ahelyett, hogy az egyiket itt, a másikat ott vennéd meg, rengeteg időt spórolhatsz, ha mindent egy helyen szerzel be.

Az olyan specifikus és nagy választékot kínáló boltokban, mint például az Intersport, mindenből van többféle fazonban, színben, méretben. Így bármi legyen is a gyerek igénye, itt találtok neki mindenből megfelelőt, és nem kell még három másik üzlet kínálatát végigbogarásznotok.

Ráadásul a sportos ruhák között találtok a hétköznapokban hordható darabokat, mindennapi viseletre is tökéletes cipőket, így még a sportruhákon kívül is jó néhány tételt lehúzhatsz a bevásárlólistádról. Ráadásul nem is kellett nyakadba venned ezért a fél várost!

DenisKozlov/depositphotos.com

Vond be a gyereket is, és szervezd meg a feladatokat!

Az első osztályba készülők biztosan egyébként is izgatottan fognak ott lebzselni a tanszerek mellett. Nekik is adhatsz feladatot, például a könyvek becsomagolása vagy a tolltartó megtöltése, de a nagyobbakat is érdemes bevonni az előkészületekbe. Fontos, hogy világosan kijelöld, milyen feladatok vannak, akár ezekről listát is írhatsz. A gyerek választhat, hogy mit szeretne ő elvégezni, vagy ki is jelölheted neki, hogy mit szeretnél, hogy megcsináljon.

Érdemes lehet például rábízni a régi könyvek, füzetek archiválását, dobozolását.

Ha ebben segít, nem csak gyorsabban haladtok, de amikor szüksége lesz valamelyik korábbi évben használt könyvre vagy füzetre, hogy utánanézzen valaminek, pontosan tudni fogja, hogy hol találja azt.

Shutterstock

Egyeztess a többi szülővel!

Lehetnek olyan holmik, amiket esetleg outletekben, nagyáruházakban jóval olcsóbban megkapni. Ha van egy szülői csoport, vagy akár csak néhány kis osztálytárs, akinek a szüleivel jóban vagytok, össze is szervezhetitek, hogy az egyik anyuka elmegy az outletbe, és megveszi mindenkinek az előre, online kiszemelt melegítőnadrágot, míg a másik anyuka kimegy a boltba, ahol akciós a tisztálkodási csomag.

Így minden akciót kihasználhattok anélkül, hogy ugyanazt az utat mindannyiótoknak be kellene járnia. Érdemes előre, online nézelődni, keresgélni, és esetleg egy közös Google táblázatot is létrehozhattok azokról a dolgokról, amikre még mindenkinek szüksége van. Ide bekerülhetnek a legjobb találatok, valamint az, hogy ki vállalja a beszerzésüket.

VIDEO Ők a legkedvesebb és egyben legszebb csillagjegyek

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!