5 szuper házi készítésű, természetes testápoló, ami selymesít és hidratál

5 szuper házi készítésű, természetes testápoló, ami selymesít és hidratál

Címlap / Stílus / Test / 5 szuper házi készítésű, természetes testápoló, ami selymesít és hidratál

A testápoló krémek azért fontosak, mert szinte egész testünkön használjuk őket, így nem mindegy, hogy milyen minőségű terméket használunk erre a felületre. A boltokban kapható testápolók és kézkrémek a legtöbb márkánál tele vannak szilikonnal (Dimethicone, Dimethicone Copolyol, Cyclomethicone) parabénekkel (metil-, propil-parabén, butil-, ethylparaben, isobutylparaben), polietilén glikollal (PEG) és szintetikus illatokkal. Ezek a káros anyagok allergiás reakciókat és bőrirritációt okozhatnak, sőt, bizonyos esetekben még a bőr idő előtti öregedését is.

Ha saját magadnak készíted a testápolód, te válaszhatod meg, milyen alapanyagokat és illatanyagokat használj – már ha egyáltalán illatosítod, mert nem kötelező – illetve teljesen a saját bőröd szükségleteire szabhatod a krémet. Így pontosan tudod, mit tartalmaz a krém és elkerülheted a káros tartósító-, színező- és illatanyagokat. Az alább öt házi készítésű, természetes testápolóval garantáltan selymes és hidratált lesz az egész bőröd.

Habkönnyű rózsavizes testápoló

Ez a recept igazán könnyű, hiszen mindössze négy hozzávaló szükséges hozzá, ugyanakkor nagyon finom krém lesz az eredmény. Amire szükséged lesz, az pórsárfány-olaj (másnéven sáfrányosszeklice-olaj) barackmag-olaj, rózsavíz (hydrosol) és kakaóvaj.

Az olajok és a kakaóval táplálja a bőrt, ami így hidratált és ragyogó lesz, ezért tökéletes száraz bőrre.

A kakaóvajat óvatosan melegítsd fel, amíg folyós állagú nem lesz, majd add hozzá az olajokat és a rózsavizet és keverd addig, amíg homogén nem lesz a krém. Tedd hűtőbe egy részét, ha nem használod fel pár héten belül.

 

Ötperces krém shea vajjal

Ha az előző recept egyszerű volt ez még könnyebb lesz, hiszen csak két hozzávalóból áll, így tökéletes testápoló annak, aki próbál áttérni a minimalista és fenntarthatóbb életmódra.

A két összetevő az organikus shea vaj és a szintén organikus pórsáfrány-olaj.

Még melegíteni sem kell a shea vajat, mindössze fogni egy kézi turmixgépet és összedolgozni az olajjal, olyan állagúra ami neked a legmegfelelőbb. Öt perc keverés után már kész is a tápláló natúrkozmetikum.

 

Kókuszolaj, méhviasz és aloe vera

A kókuszzsír és a shea vaj két fantasztikus és természetes hidratáló anyag, azonban molekuláik különböző méretűek, így nem keverednek össze szépen, kivéve akkor, ha adunk hozzá megfelelő emulgeáló anyagokat, mint például a méhviasz, ebben az esetben.

Vegyél 5 teáskanál jojoba olajat, 3 evőkanál kókuszzsírt, 20 csepp organikus kamilla illóolajat és melegítsd meg őket egy rozsdamentes acél edényben, melyet forró vízbe merítesz. Ha felolvadtak az olajok, keverd őket össze botmixerrel és adj hozzájuk fokozatosan 5 kanál aloe vera zselét, 2 kanál shea vajat és egy teáskanál méhviaszt. 

 

Szőlőmagos-mandulás keverék

Az alap itt is fél bögre shea vaj, amihez egy evőkanál szőlőmag- és egy evőkanál mandulaolajat adunk. Ha a szőlőmag olajat elhagyod, az sem gond, akkor a mandulaolajból tegyél bele két evőkanállal,

ez az olaj illik legjobban a bőrápoló készítményekbe és minden bőrtípusra ajánlott.

A testápolónkat illóolajokkal illatosíthatjuk ízlés szerint, a legnépszerűbbek a levendula, teafa és a rozmaring. A keveréket tartsd száraz, hűvös helyen és két hónapon belül használd el.

 

Olívaolajos kényeztetés

Egy evőkanál méhviasz, egy evőkanál shea vaj, két evőkanál kókuszolaj szükséges ehhez a krémhez, ami attól lesz igazán lágy és könnyű, hogy négy evőkanál extra szűz olívaolajat is adunk hozzá. Ha kész a krém, keverj bele egy összetört kapszula E-vitamint.

A mediterrán nők titka az olívaolaj, ami selymessé varázsolja szép bőrüket.

A készítményt fahéjfa, mandarin, eukaliptusz vagy csillagánizs illóolajjal teheted illatossá. A testápolót tedd csinos befőttes üvegbe vagy egy kis tégelybe és egy hónapon belül használd el.

 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!