Hajfestés lépésről lépésre: így láss neki otthon, ha még sohasem csináltad

Hajfestés lépésről lépésre: így láss neki otthon, ha még sohasem csináltad

Címlap / Stílus / Haj / Hajfestés lépésről lépésre: így láss neki otthon, ha még sohasem csináltad

Ugyan a fodrászok egyelőre dolgozhatnak, rengetegen döntöttek úgy, hogy aktuálisan szüneteltetik a szalonjukat, így sokan kényszerülnek rá, hogy otthoni körülmények között frissítsék fel a frizurájukat. Ez leginkább a rövidebb fazonok esetében lehet problémás, hiszen a hosszú haj tovább nőhet, és még egy frufrut is viszonylag könnyű megigazítani – ám a gondosan nyírt frizurákkal már más helyzet. Hasonló a dilemma akkor, ha egyre nagyobb lenövésed van, és sűrűn feltűnnek az ősz hajszálak, amik zavarni kezdenek. Bár most messze nem az a legfontosabb, hogy tökéletes legyen a frizuránk, az ápolt külső sokak számára önbizalmat és erőt ad, ami viszont nagyon lényeges a karantén idején is. Lássuk, hogyan festheted a hajadat otthon!

Első lépés: a festék kiválasztása

Ha eddig fodrász festette a hajadat, akkor valószínűleg speciálisabb hajfestéket használt a szokásos rutin során. Mielőtt nekiállnál a frissítésnek, feltétlenül keresd fel és tudakold meg, milyen termékeket kell beszerezned. Igaz, hogy a bármelyik drogériában vehetsz dobozos hajfestéket, még szinte ugyanolyan színárnyalat során is eltérő lesz a végeredmény.

Ha pedig ismét visszatérsz a fodrászodhoz, ő nem fogja tudni eltüntetni az általad festett réteget azzal, hogy a régi festéket kezdi el használni. Szóval nagyon fontos, hogy ugyanazt a színárnyalatot és terméket használd!

Második lépés: a technika megválasztása

A hagyományos hajfestés nem egy bonyolult dolog, de manapság már számos izgalmas technika áll a rendelkezésünkre, kezdve a melírozástól, a balayage-on át az ombréig. Ezekkel sajnos jóval nehezebb a dolgod, mert messze nem csak egyszerű átkenésről van szó.

Ha kibírod, hogy nem nyúlsz az ecset után, akkor érdemes várnod – megfelelő frizurákkal, esetleg hajpántok, hajkendők segítségével rengeteget csalhatsz a látványon.

Ha mégis úgy érzed, muszáj kezdened valamit a hajaddal, akkor csak és kizárólag a hajtövekre koncentrálj: fesd be azokat, majd egy sűrű fogazatú fésűvel fésüld bele a szálakba a festéket. Természetesen ekkor is lényeges, hogy az alapszínnél használt festéket válaszd, tehát ebben az esetben is feltétlenül kérd a fodrászod segítségét. 

belchonock/depositphotos.com

Harmadik lépés: az alapszín felfrissítése

Amennyiben egyszínű a hajad és csak egy kis frissítésre van szükséged, úgy szerencsére nincs túl nehéz dolgod. Ebben az esetben először a hajtövekre vidd fel a kikevert festéket: erre a célra a legjobb a hagyományos, hajfestéshez használt ecset. Kb. egy centi széles sávokban haladj, indulj a fejtetőd közepéről az egyik füled felé, majd térj vissza a kiindulópontra és folytasd a másik fültöved irányába a hajtövek festését. Végül a fejed hátsó része se maradjon ki – ha szükségesnek érzed, ezen a részen bátran kérj segítséget!

Ezt követően érdemes a gumikesztyű segítségével alaposan átdörzsölnöd a fejbőrödet, így biztos, hogy sehol sem maradnak ki kósza hajszálak, festetlen hajtövek.

Ha letelt az előírt hatóidő, vidd fel a teljes hajhosszodra a festéket: ekkor már nem kell annyira precíznek lenned, használd bátran az ecsetet és masszírozd nyugodtan a szálakba a megmaradt festéket. Miután itt is kivártad a szükséges időt, már csak le kell mosnod a tincseidet, és a szokásos rutinod szerint ápolni a hajadat. Amennyiben kaptál balzsamot, vagy ampullát a festékhez, bátran használd, hiszen ez segít megőrizni a hajszínedet és hidratáltabbá tenni a hajszálaidat. 

gpointstudio/depositphotos.com

VIDEO Jobb ember vagy, mint hinnéd, ha ez az 5 dolog jellemző rád

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!