Életmód / Ezotéria

7 tény és érdekesség november szülötteiről

7 tény és érdekesség november szülötteiről

Már javában az ősz utolsó hónapját tapossuk, lassan fel kell vennünk legmelegebb kabátjainkat és felkészülnünk a télre. De ne rohanjunk előre ennyire, köszöntsük most fel azokat, akik novemberben látták meg a napvilágot! Nézzük, milyen érdekességeket érdemes az ünnepeltekről tudni!

A novemberi fiúk nagy eséllyel lesznek balkezesek

Máris itt egy furcsa tény november férfi szülötteiről: nagy eséllyel lesznek balkezesek.

A Cortex nevű folyóiratban megjelent tanulmány szerint a balkezesség leginkább azokra az emberekre jellemző, akik november és január közötti időszakban látták meg a napvilágot.

Tudományos magyarázat egyelőre nincs erre, de a kutatók feltételezik, hogy az az oka, hogy az ekkor szülő nők terhességük korai szakaszában, nyáron jutottak nagymértékű napfényhez, ami megnövelte a tesztoszteron szintjét, ami pedig előidézte a baba balkezessé válását.

Születési viráguk a krizantém

Talán nem meglepő, hogy a novemberiek születési virágja a krizantém. Sokan temetővirágként tartják számon, ugyanakkor sokkal több annál!

Számtalan színben létezik, és az ifjúságot, hosszú életet jelképezi, hiszen gondoljunk csak bele, ha egyszer virágba borul, mennyi ideig virágzik.

Ha pedig otthonodban tartod őket, akkor a Feng Shui elvei szerint vidámság, sok nevetés és boldogság költözik az életedbe.

Novemberi hírességek

Igencsak díszes társaság gyűlne össze, ha meghívhatnánk egy szülinapi buliba az összes novemberben született sztárt!

Az ősz utolsó hónapjában látta meg a napvilágot többek között: Leonardo DiCaprio, Scarlett Johansson, Emma Stone, Miley Cyrus, Anne Hathaway, Gordon Ramsay, Rita Ora, Martin Scorsese, Jodie Foster és Ryan Gosling, a történelmi személyiségek közül pedig Marie Curie, Charles de Gaulle vagy Mark Twain.

Jellemző lehet rájuk a sportos testalkat

Itt egy hízelgő érdekesség a hónap szülötteiről: az Essex Egyetem kutatói alapos kutatómunkába kezdtek és arra a következtetésre jutottak, hogy azok a gyermekek, akik októberben és novemberben látták meg a napvilágot, sokkal fittebbek és erősebbek társaiknál.

Mindezt azzal indokolják, hogy a nyár során a kismamák szervezete a napsütés által kimagaslóan sok D-vitaminhoz jutottak, emiatt babáiknak erősebb csontjaik és izmaik fejlődtek ki.

Elkerülik őket a komolyabb betegségek

Sajnos nem minden betegség kerüli el novemberieket, de mindenképp jó hír számukra az az érdekesség, amit a Columbia Egyetem kutatói kiderítettek.

Ők ugyanis arra a következtetésre jutottak, hogy a hónap szülötteit többnyire elkerülik a szívproblémák és a tüdőrák.

Ugyanakkor érdemes vigyázni a légúti betegségekkel, ezekre ugyanis hajlamosak.

Két születési kövük van

November szülötteinek két születési köve is van, az egyik a topáz, a másik pedig a citrin.

Előbbi alapvetően sárga, vörös és barna színű, ugyanakkor előfordul belőle kék és rózsaszín is. A középkorban ritka kincsnek tartották, mondván meggyógyítja a betegeket és távol tartja a halált.

A citrin csak narancssárga színben fordul elő és a mai napig gyógyító kőként tartják számon. Mindkettőre jellemző, hogy megnyugtatja viselőjét, tulajdonosát.

Vonzó személyiségek

Végül itt a novemberi szülöttek egyik legjobb tulajdonsága: alapvetően vonzó személyiségek. Nehéz megmagyarázni, hogy miért, egyszerűen csak vonzzák magukhoz az embereket.

Szeretnek a középpontban lenni, stílusukkal mindenkit hamar levesznek a lábukról.

Jellemző rájuk a titokzatosság, talán pont ez a kulcs ahhoz, miért vonzódunk hozzájuk ennyire. Emellett hűséges és jó barátok, minden társaságot képesek feldobni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást