7 pici és ötletes fésülködő sarok

7 pici és ötletes fésülködő sarok

Címlap / Otthon / Dekor / 7 pici és ötletes fésülködő sarok

Igazi dívának érzed tőle magad, ráadásul praktikus is, ha a sminkcuccaidat egy helyen tartod. Egy fésülködő sarok minden kislány álma, felnőttként pedig meg is valósíthatod, még akkor is, ha csak kevés helyet tudsz feláldozni a készülődést megkönnyítő asztalkának.

Csak a legfontosabbak

Egy tükör, egy fiókos asztalka, és egy szék – több igazából nem is kell egy fésülködő asztalhoz, így ha a lehető legkevesebből szeretnéd becsempészni a luxus érzését az otthonodba, akkor ezeket szerezd be.

Tedd az asztalt egy olyan helyre, ahol sok a természetes fény, például az ablak mellé, hiszen ez nagyban megkönnyíti majd a smink elkészítését.

Néhány tárolóval rendezettebb hatást kelthetsz, és könnyebben meg is találod a reggeli készülődés közben, amit keresel.

A székre dobj egy díszpárnát, ettől sokkal előkelőbb benyomást kelt az egész fésülködő sarok.

 

Rejtett tárolók

Ha bútort készíttetsz, tervezd meg okosan és funkciójának megfelelően!

Egy elcsúsztatható tükrös előlap mögött rengeteg minden elfér, amit nem szeretnél szem előtt hagyni.

A konnektorok szintén jó szolgálatot tesznek, hiszen például a hajszárítónak, hajvasalónak is kell hely, de nem mutatnak túl elegánsan.

Ha van rá mód, érdemes ezeket is az asztal lapjába süllyeszteni, hogy ne rontsa el a látványuk az összképet, de kéznél legyenek, amikor szükség van rájuk.

 

Összehangolva

A fésülködő szettek együtt elég drágák lehetnek, de akár külön-külön darabokat is megvásárolhatsz, és ezeket egy kis DIY segítségével összehangolhatod.

Itt például a lámpa és a tükörkeret réz színe visszaköszön az asztalka és a szék lábain, valamint a fiók fogantyúján.

Ezeket te magad is lefestheted vagy lecserélheted, és a külön-külön, olcsóbban megvásárolt darabok máris úgy fognak hatni, mintha egy drága szett részei lennének.

 

Okos helykihasználás

Ha csak egyetlen kis sarkod van arra, hogy saját kis zugod legyen a készülődéshez, még nem kell, hogy minden egy dobozba zsúfolva várja, hogy reggelente megtaláld.

Ez a sarokasztalka például maximálisan kihasználja a teret, ahogyan a kinyitható, három táblás tükör is.

Az asztal alatt rengeteg a tároló, a falra szerelt, mutatós kis polcok pedig még több felületet kínálnak az apróságoknak.

Itt tényleg minden elfér, és mindennek van helye, pedig csak egyetlen, kihasználatlan sarkot használtak fel!

 

Jó ötlet az előszobában is

Egy lebegőpolc, egy kis sámli és egy apró tükör – ennyi még az előszobában is elfér, és igazi mentsvár lehet itt egy mini fésülködőasztal, ha még az utolsó pillanatban szeretnél igazítani magadon valamit, vagy addig akarsz feltenni egy kevés korrektort meg egy szempillaspirált, míg a gyerekek cipőt húznak.

Bárhol elfér, és a mindennapi életben tényleg nagyon praktikus lehet.

 

Szezám, tárulj!

Szereted a rendet, ha mindennek megvan a helye, de az apró tégelyek, üvegcsék, rúzsok és körömlakkok nem fogják a port, nincsenek szem előtt és nem rontják el a rendezett összhatást?

Akkor neked egy kinyitható fésülködőasztal való!

A felfelé nyíló lapba épített tükör lecsukva elrejti a kis fiókokat, ahol mindennek van helye, így kinyitva kényelmesen sminkelhetsz, lezárva pedig egy teljesen sima, könnyen tisztán tartható felületet kapsz, mintha csak egy kis asztalka állna a fal mellett.

Minimalista otthonokba szinte kötelező!

 

Legyen világosság!

Ha kevés a hely, nem biztos, hogy pont ott tudod kialakítani a fésülködősarkot, ahol természetes fény is van.

Ilyenkor nagyon jól jön, ha a tükör mindkét oldalára helyezel el fényforrást, mert így az arcodnak egyik fele sem lesz árnyékban, és biztos, hogy egyenletesen felvitt, tökéletes sminket tudsz készíteni.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást