6 dolog, amit a természetes vörös hajú lányok értenek csak igazán

6 dolog, amit a természetes vörös hajú lányok értenek csak igazán

Címlap / Stílus / Haj / 6 dolog, amit a természetes vörös hajú lányok értenek csak igazán

A szőke és a barna különböző árnyalatai mellett nem nehéz rögtön észrevenni azt, aki születésétől fogva gyönyörű, vörös fürtökkel van megáldva. Rövid, hosszú, hullámos vagy egyenes, nem számít; mindegyik változatban szuperül mutat ez az árnyalat. Ráadásul nem sokan rendelkeznek eredetileg ilyen hajszínnel, így manapság rengeteg nő dönt úgy, hogy egyébként barna frizuráját vöröses árnyalatúra festi. Ha neked viszont születésed óta ilyen színű a hajad, az alábbi dolgokkal biztosan találkoztál már – legalább ezerszer.

Gyerekként beceneveket kaptál miatta

A vörös hajad miatt szinte kézenfekvő volt, hogy az emberek időnként vicces(nek szánt) beceneveket aggattak rád, ez pedig különösen gyakori volt az általános iskolai időszakban.

Valószínűleg szólítottak már Piroskának, Vöröskének, sőt, egyesek kimondottan bántó jelzőket is használtak.

Ez egy idő után iszonyatosan idegesítő lett, mert 1.) van saját keresztneved, amit használsz, és 2.) 15 éves korodra már mindent hallottál, így ezekben nem sok kreativitás marad.

Épp ezért tiniként megtanultad teljesen figyelmen kívül hagyni ezeket a megjegyzéseket, felnőttként pedig szerencsére le is álltak velük.

Mindig megkérdezik, fested-e a hajad

A kérdés, amit biztosan hallottál már ezerszer: „Azta, ez az eredeti hajszíned?

Az utóbbi időben egyre többen festetik be a piros különböző árnyalataira a hajukat, a tiéd pedig olyan feltűnő és vibráló, hogy az emberek időnként megkérdezik, milyen színt szoktál kérni a fodrásztól, mert ők is hasonlóra vágynak.

Amikor pedig közlöd velük, hogy születésed óta ilyen, de már gondoltál rá, hogy befesd például barnára, rögtön rád szólnak, hogy ne tedd, mert gyönyörű.

Igazuk is van!

 

„Melyik családtagodtól örökölted?”

Az eredeti a hajszíned?” kérdés után rögtön jön a következő: az emberek ugyanis rendkívül kíváncsiak arra, vajon a családodban kinek volt még ilyen vörös haja, és kitől örökölhetted ezt az egyedi árnyalatot.

Ezek után pedig általában hozzáteszik, hogy milyen ritka dolog ez, hiszen a jövőben valószínűleg a vörös hajért felelős gén eltűnik, és nem sok ilyen ember marad már.

A helyzet viszont az, hogy utóbbi inkább csak egy mítosz, amit anno valaki kitalált, és azóta is szájról szájra terjed tovább.

Szeplők. Mindenhol.

A vörös hajhoz általában hófehér bőrtónus társul, ami nem csak a nyári időszakot tudja megnehezíteni, de együtt jár a szeplőkkel is.

Ősz vége és tavasz eleje között ezek nem okoznak túl nagy gondot, de amikor a napsütéses órák száma megemelkedik, azt a szeplőid is megérzik, és hirtelen sokkal erősebbé válik a színük, ráadásul több is megjelenik belőlük.

Az viszont tévhit, hogy a vöröshajú lányok utálják a szeplőiket!

Valójában a többség teljesen elégedett velük, és az utóbbi időben a pasik is egyre szexibbnek tartják őket.

 

Sokáig keresed a tökéletes sminktermékeket

A vörös haj és a világos arcbőr mellé pedig még valami hozzátartozik: a szempilláid is vöröses árnyalatúak, ezért szinte teljesen láthatatlanok smink nélkül.

Akárcsak a természetesen szőke hajú lányoknak, úgy neked is muszáj spirált használnod ahhoz, hogy erőteljesebb színe legyen a pilláidnak, és hogy egyáltalán látszódjon, ott vannak.

Arról nem is beszélve, hogy a tökéletes szemöldökceruzát rengeteg kísérletezésbe telik megtalálni, hiszen nem mindegy, a te hajszínedhez milyen árnyalatú ceruzát választasz.

 

Ma már imádod a vörös hajadat

Ha vörös hajad van, sajnos szinte biztos, hogy egy időben a szeplők, a becenevek és az egyéb problémák miatt utáltad a hajszíned.

Sőt, az is simán előfordulhat, hogy meg akartál válni tőle, és folyamatosan másfajta árnyalatúra festetted a hajad.

De akárhogy is, miután eltelt néhány év, rájöttél, hogy valójában mennyire különlegessé tesz téged az, hogy természetes vörös fürtökkel vagy megáldva.

Hiszen ilyen természetes tónust még a fodrászok sem igazán tudnak csinálni másoknak – most pedig már kimondottan imádod ezt a színt.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást