5 tipp, hogy lerombold a falat magad körül és közel kerülj az emberekhez

5 tipp, hogy lerombold a falat magad körül és közel kerülj az emberekhez

Címlap / Életmód / Egészség / 5 tipp, hogy lerombold a falat magad körül és közel kerülj az emberekhez

Amikor valakit sok csalódás ér, akkor egy idő után bezárkózik és falakat épít maga köré. Hatalmas falakat, melyeket aztán csak nagyon nagy munka árán lehet lerombolni. Ez egyfajta védekezés az újabb csalódások ellen, de közben az illető észre sem veszi, hogy az értékes kapcsolatoktól is megfosztja magát.

Menj bele, de légy résen!

Nyitottnak lenni nem azt jelenti, hogy megengeded az embereknek, hogy úgy rángassanak és használjanak ki érzelmileg, ahogy ők szeretnék, hanem azt, hogy nem állsz ellen az új kapcsolatoknak, viszont nem engedsz mindenkit egyből közel magadhoz.

A távolságtartó embereket gyakran „fapofa”-ként azonosítják azért, mert nekik nem jön olyan könnyen az ismerkedés, pedig könnyen kiderülhet róluk, hogy valójában fantasztikus egyéniségek, csak nem nyílnak meg olyan könnyen másoknak.

Ez az egészséges szint, mert nem is kell rájuk évekig várni, de nem is mennek bele egyből felesleges körökbe.

Vigyázz a munkahelyeden!

Ez az a hely, ahol bár barátokra lelhetsz, nem biztos, hogy itt kellene elsődlegesen keresgélned. A munkahelyeden érdemes megtartanod a három lépés távolságot, mert a későbbiekben sérülhetsz, ha valakit túlságosan a bizalmadba fogadsz.

Persze csatlakozz be a közös pletyizésbe és ebédszünetekbe, de arra mindig ügyelj, hogy ne árulj el magadról túl sokat és ne adj ki olyan információt, amivel a kollégáid bármikor visszaélhetnek. Ez alapszabály!

Kockáztass!

Ha volt egy bizonyos férfi az életedben, akiben nagyon sokszor csalódtál, akkor hajlamos lehetsz arra, hogy a dühödet kivetíted az összes férfira. Na, felejtsd el ezt a felfogást, mert ez ítélkezés és ezzel csak a saját boldogtalanságodat készíted elő.

Ilyenkor az az elsődleges feladatod, hogy tanulj meg újra bízni és fogadd el, hogy attól még, hogy valakivel nem sikerült, mással még simán összejöhet. Tulajdonképpen csak a nézőpontodon kell változtatnod és hirtelen minden megfordul majd. Felesleges túlagyalnod a dolgokat, helyette inkább kockáztass!

Alkoss csoportokat!

Nagyon jó módszer a csalódások elkerülésére, ha gondolatban csoportokra osztod az emberi kapcsolataidat. Először is tisztázd magadban, hogy kik azok, akik a bizalmasaid, kik a haverjaid és kik azok, akikkel csak egy jó, de távolságtartó viszonyt szeretnél kialakítani.

A tagok persze változhatnak és vándorolhatnak egyik csoportból a másikba, de arra különösen ügyelj, hogy te magad tudd, hogy ki hol helyezkedik el. Például lesznek olyanok, akikkel jókat nevetsz majd, együtt buliztok, de soha nem kerültök olyan közel egymáshoz, hogy elmond nekik a legféltettebb titkaidat.

És akkor ott van a másik csoport, akiknek mindent elmondhatsz, bízol bennük, mégis lehet, hogy ehhez nem kell minden szabad perceteket együtt töltenetek.

Magaddal legyél rendben!

És akkor a falak is elkezdenek lehullani. Ha magaddal ki vagy békülve, tudod, hogy ki vagy, akkor mások nem lesznek rád hatással, legalábbis nem annyira, hogy egy esetleges csalódás után hatalmas falakat építs magad köré.

Érd el, hogy stabil legyen az önbecsülésed és legyél határozott még azokkal is, akiket nagyon szeretsz. Ez nem keménység, csak egyszerűen a helyén tudod kezelni a kapcsolataidat.

Hidd el, nem a falak fognak megmenteni a csalódásoktól. Légy bátor és merj bízni!

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!