5 olcsó, de látványos trükk a hálószobád felújításához

5 olcsó, de látványos trükk a hálószobád felújításához

Címlap / Otthon / Dekor / 5 olcsó, de látványos trükk a hálószobád felújításához

Bár a hálószobát sokszor csak sötétben vesszük igénybe, és a legtöbb lakásban kellően diszkréten elszeparálják ahhoz, hogy ne lássák a látogatók, azért nem árt, ha erre a helyiségre is fokozott figyelmet fordítotok. Talán a felújítási listátok végén áll, de ha végre a hálószobátok is sorra kerül, akkor az alábbi, látványos trükkökkel kedvező áron dobhatjátok fel.

Egy tapétacsík csodákat tehet

Nem túl nagy kiadás, de annál látványosabb a változás, amit magával hozhat egy tapétacsík – vagy akár egy eltérő színűre festett fal.

Az átlagosnál egy kicsit nagyobb kézügyességgel ti is kivitelezni tudjátok ezt a két felújítási lehetőséget, úgyhogy gyakorlatilag anyagárban megúszhatjátok a beruházást.

Manapság színekben éppúgy nagy a kínálat, mint a tapétákban, de a falmatricák között is akad olyan, ami kiváló választás lehet a hálószobába.

Ami biztos, hogy ezek a lehetőségek nem kerülnek sokba, de ha sikerül jól választanotok, egészen új fényben tüntethetitek fel a hálótokat.

Válassz egy új szettet

Ugyan a jó minőségű ágyneműk nem olcsóak, ha a háló felfrissítését vesszük figyelembe, még mindig a legkevésbé drága kiadások közé sorolhatjuk őket.

Érdemes tehát alkalmanként beruházni egy-egy új szettre, de akár egy méretes ágytakaró is változást hozhat a hálószobátokba.

Utóbbiból a különféle lakberendezési boltokban is hatalmas a kínálat, úgyhogy nem kell amiatt aggódnotok, hogy nem találtok a pénztárcátoknak és az ízléseteknek megfelelőt.

A takarók ára természetesen attól függően változik, mekkorát szeretnétek, de ha ilyesmire áldoztok, akkor célszerű valóban puhát és méretest választani, hiszen ezzel is fokozhatjátok a kényelem érzését az otthonotokban.

Dobd fel a hálódat egy méretes puffal

Nem csak divatos, hanem praktikus megoldás is, ha az ágy végébe tesztek egy nagyobb méretű, széles puffot vagy – ha a helyiség mérete engedi – egy kisebb kanapét.

Amennyiben nagyon szűkös a költségvetésetek, esetleg eleve rusztikus a hálótok, vásárolhattok egy kicsi padot is, amit kényelmesebbé tehettek egy szép textillel vagy párnákkal.

Ez a kiegészítő praktikus akkor, ha reggel öltözködtök, és nem szeretnétek a bevetett ágyra ülni, de akkor is, ha nincs más bútorotok a hálóban, amire rátehetnétek a ruháitokat, vagy éppen éjszakára a köntösötöket.

Függönyök és baldachin

A textíliák a lakás minden helyiségében sokat dobnak az összhatáson, és ez alól természetesen a hálószoba sem kivétel. A különféle kiárusításokon, akciókon nagyon jó áron beszerezheted a függönyöket, és ezek teljes egészében új fényben tüntethetik fel a hálószobátokat.

Ha eddig rövid függönyötök volt, akkor különösen érdemes próbát tennetek a hosszú változatokkal, amik teljesen más hatást kölcsönöznek és sokkal nagyobb luxust közvetítenek, mint a rövidebbek.

Ezen felül még a baldachinokon érdemes elgondolkoznotok, ha szeretitek a hangulatos, kissé egzotikus hangulatú hálókat. Ezeket a plafonra is rögzíthetitek, nem muszáj mindenáron speciális keretet vásárolnotok, ráadásul, ha van egy varrógéped, akkor az akciós függönyből is készíthetsz baldachint magatoknak.

Puha szőnyegek és díszpárnák

A hálószobára szeretünk úgy tekinteni, mint egy pihe-puha, kényelmes helyiségre, és ezt a hatást a legkönnyebben első osztályú szőnyegekkel, textil kiegészítőkkel lehet elérni.

Tény, hogy ezek nem olcsóak, azonban a legtöbb hálószobába nem kell belőlük túl nagy méret.

Sokan eleve csak az ágy mellé vagy elé tesznek szőnyeget, ezért ezt a luxust a legtöbb szűkös költségvetésbe is be lehet illeszteni.

Ha pedig beruháztok egy új szőnyegre, akkor érdemes néhány díszpárnát is vásárolnotok, hiszen sokat számít, ha ez a két kiegészítő harmonizál egymással.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást