A természet jól kitalálta ezt a dolgot: igaz, hogy ősszel sokkal több vitaminra van szükségünk, viszont cserébe ilyenkor rengeteg a gyönyörű, színes zöldség és gyümölcs is, amikből tarka, szemet gyönyörködtető, és mennyeien finom salátákat készíthetsz. Mutatunk néhány receptet, amikkel mi nem tudunk betelni az idén.
2/5 Sütőtökös quinoa saláta
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Egy kis sütőtököt tisztíts meg, vágj kockákra, majd rendezd egy sütőpapírral kibélelt tepsire, és locsold meg olívaolajjal és egy kevés juharsziruppal vagy mézzel.
Sózd, borsozd, majd tedd a sütőbe és süsd körülbelül 15-20 percig, amíg megpuhul.
Közben 3/4 csésze quinoát főzz meg vízben vagy húsleveslében, és amíg hűl, készítsd el a dresszinget: 3 evőkanál olívaolajat keverj el másfél evőkanál almaecettel, egy teáskanál juharsziruppal, fél teáskanál sóval és fél teáskanál borssal.
Az öntetből tegyél egy keveset a quinoára, a többit tedd félre. Egy nagyobb tálban keverd el a quinoát, a sütőtököt, két kis fej, apróra kockázott lilahagymát, két marék aszalt vörös áfonyát és az öntetet.
Tálald melegen!
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!