5 kérdés, amit érdemes feltenned a szerelmednek – még sok év után is meglephetnek a válaszai

5 kérdés, amit érdemes feltenned a szerelmednek – még sok év után is meglephetnek a válaszai

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / 5 kérdés, amit érdemes feltenned a szerelmednek – még sok év után is meglephetnek a válaszai

Úgy érzed, jobban ismered a szerelmedet, mint a saját tenyeredet? Állandóan beválnak a vele kapcsolatos megérzéseid, és folyton ugyanakkor tárcsázzátok egymást? Nagyon jó, ha ennyire egy hullámhosszon vagytok, de hidd el, tud ő még újat mutatni! Tedd fel neki az alábbi kérdéseket, és meglátod!

Ha hihetetlenül gazdag lennél, mit tennél másként?

Nagyon jó kérdés, amit mindenkinek érdemes feltenned, ha szeretnéd az illetőt közelebbről megismerni.

Részben biztos tudod, hogy a szerelmed mire vágyik, esetleg milyen autót venne magának azonnal, ha behúznátok a lottó ötöst.

De ennél a kérdésnél fontos kihangsúlyoznod, hogy a pénz hatalom, és te arra vagy kíváncsi, min változtatna az életén, ha bármikor és bármit megtehetne.

Továbbra is ez lenne a munkája? Dolgozna egyáltalán bármit is? Segítene a barátainak? Bosszút állna, vagy éppen jótékonykodna? Utazna, vagy semmittevésre váltana?

Szerinted mi változott meg a legjobban a kapcsolatunkban?

A kapcsolatotokról mindig kétélű dolog kérdezni, hiszen felkavarhatja az állóvizet – de ez csak akkor lehet probléma, ha nem túl erős lábakon áll a szerelmetek, ám remélhetőleg erről szó sincs.

Ez a kérdés azért nagyon jó, mert rávilágíthat az erősségeitekre, és az esetleges hiányosságaitokra.

Kiderítheted a segítségével, hogy vágyakozik-e valamire a szerelmed, van-e bármiben hiányérzete, vagy éppen ellenkezőleg, csak pozitív változásokat sorol fel.

Intő jel, ha inkább a negatív, vagy semleges dolgokra helyezi a hangsúlyt, hiszen ez azt jelenti, hogy messze nincs köztetek minden rendben, hiába tűnik úgy, hogy az évek alatt teljesen összecsiszolódtatok.

Nem csak külső, nyilvánvaló konfliktusok léteznek, hanem belsők is, amikre azonban jó minél előbb fényt deríteni.

Szerinted miben változtam meg igazán, amióta együtt vagyunk?

Ez a kérdés hasonló az előzőhöz, ám abban más, hogy itt konkrétan rá tudsz kérdezni arra, hogy van-e bármi problémája veled. Ez azért lényeges, mert az előző kérdésnél nem biztos, hogy kifejti, a saját személyiségedet illetően mi az, ami zavarja.

Itt viszont már nincs kitérő, kénytelen lesz felsorolni azokat a tulajdonságokat, vonásokat, amik megváltoztak az elmúlt évek során.

Természetesen messze nem biztos, hogy rossz dolgokat sorol fel sőt, nyilván az a szerencsés, ha pozitív emlékeket feszeget. Érdekes lehet megtudni, szerinte mi az, amiben változtál, hiszen megeshet, hogy ezek neked fel sem tűntek.

Ugyanígy fordítva: néha egészen más azzal szembesülni, ő hogyan látja magát, a szerepét a kapcsolatotokban, mint te.

Mi volt az, amivel a legjobban megbántottalak?

Ez megint csak nem egy könnyű téma, de jó, ha nem veszed félvállról és bedobod a megfelelő pillanatban.

Ennek több előnye is van: ha olyan sérelmet hoz fel, amit már rég kiveséztetek, de jól láthatóan még most is fájdalommal önti el a lelkét, akkor bizony van miről beszélnetek vele kapcsolatosan.

Elmondhatod újra, hogy sajnálnod, és bár ennél többet nem igazán tehetsz, sokszor ez is bőven elég.

Ha pedig olyasmivel hozakodik elő, amire egyáltalán nem gondoltál, akkor az szintén felvet néhány kérdést, és egész biztos, hogy lesz miről beszélnetek vele kapcsolatosan.

Persze készülj, ha ilyet kérdezel, akkor minden bizonnyal ő is kíváncsi lesz a te verziódra. Amellett, hogy meg kell nyugtatnod, semmi különös oka nincs, hogy ilyesmiket kérdezel, a saját válaszaidat sem szabad takargatnod. Kiváló alkalom, hogy te is elmondd, ami bánt, vagy zavar!

Mire vagy a legbüszkébb?

Szintén sokat elmondd a szerelmedről az, hogy mire büszke az életében.

Vajon milyen eredményre fogja a hangsúlyt fektetni? Eszmei értéke lesz annak, ami mond, vagy inkább kézzel fogható dolgokat fog felsorolni? Egyáltalán ki tud emelni bármit?

Ha nem, azzal ugyancsak sokat elárul magáról és arról, mennyire elégedett az életével.

Biztos lehetsz benne, hogy ha nem tud mondani semmit, akkor az nem csak szerénység, hanem részben elégedetlenség is, ami bizony nem csak őt mardossa, hanem a jövőtöket is beárnyékolja.

Feltéve persze, hogy mindent ugyanígy csináltok tovább, és nem változtattok semmin.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást