5 dolog, ami másként lenne, ha a macskák uralnák a világot

5 dolog, ami másként lenne, ha a macskák uralnák a világot

Címlap / Életmód / Család / 5 dolog, ami másként lenne, ha a macskák uralnák a világot

Aki találkozott már velük, az nem is kételkedik benne, hogy a macskák csendben a világuralom átvételére készülnek, csak hát nem olyan típusok, akik elsietnék a dolgaikat. Ha a maga kényelmes macska-tempójában történik is, de a macskák hatalomátvétele egyedül idő kérdése, és ha eljön a napja, jönéhány dolog megváltozik majd körülöttünk.

Egész nap szieszta

Egy macskák uralta világban sosem csörögne reggel 6.30-kor a vekker, vagy ha mégis, rezzenéstelen arccal pofoznánk azt le az éjjeli szekrényről, és nagyon lassan, komótosan fordulnánk át a másik oldalunkra, hogy további 7 órát töltsünk zavartalan alvással.

Napközben mindennemű megmozdulás tilos lenne, ellenben reggel fél három és négy között eszeveszetten futkosnánk a dolgaink után, egy előre nem kiszámítható mintát követve rohangálnánk a városban és időnként teljesen random módon fejhangon felüvöltenénk.

Reggel négykor fekhelyünkre visszatérve ismét békés álomba merülnénk, mint aki jól végezte dolgát, még akkor is, ha a nagy rohangászás közepette végül is nem is csináltunk semmit.

A csapokon csakis csöpögő funkció lenne

Jó világ járna egy darabig a vízvezeték-szerelőkre, ha a macskák átvennék az uralmat, a világ összes csapját át kellene ugyanis alakítani nem működővé, hiszen a pancsolás, lubickolás, vízben ázás közveszélyes kategóriába esne, így biztonsági okokból minden csapot, minden háztartásban el kellene zárni.

Persze nem teljesen, csak úgy, hogy éppen csöpögni tudjanak, a lassan csöpögő vízcseppek ugyanis minden háztartás központi szórakoztató elemévé válnának.

Lecserélnék a köztéri szobrokat

Ha a macskák uralnák a világot, végre elegendő figyelmet kapna a tény, hogy az emberek nyilvánvalóan nem tudnak semmit, fogalmuk sincs arról, hogyan kell élvezni az életet, és hogy mi a lét valódi értelme. Ennek tükrében valóban nevetséges, hogy mégis mindenhol az ő szobraik merednek büszkén a távolba. A köztéri szobrokat természetesen azonnali hatállyal le kellene cserélni olyan híres macskák szobraira, akik komoly szerepet vállaltak abban, hogy a cicák nemzedéke felemelkedhessen, és az emberek számára is egy jobb világot hozzon el.

Egészen biztosan kapna szobrot Stubbs, a macska, aki egészen haláláig, 20 éven át volt a 900 lakosú, alaszkai Talkeetna polgármestere, Tama, aki a japán Wakayama Vasúttársaság egyik állomásfőnöke volt, és csak remélni tudjuk, hogy mindez még őfelsége, Erzsébet Fenevadova nagyasszony idejében (éljen soká!) megvalósulhatna, így ő természetesen nem csak szobor formájában, hanem közjogi méltóságként is hazánk büszkesége lehetne.

Ablakot minden fa alá

Ha eljön a macskák hatalomátvételének ideje, az a környezetvédelem szempontjából is nagy nap lesz.

A levegő sokkal tisztábbá válik, hiszen kötelező lesz minden egyes ablak alá egy fát is ültetni, hogy a párkányon üldögélő urak és úrhölgyek mindig figyelhessék a levelek mozgását, és persze a fára szálló madarakat.

Több emeletes házak esetében az ókorban már alkalmazott módszerrel Szemirámisz függőkertjére hasonlatos, emeletes erdőt kell majd építeni.

Minden konfliktust máshogy rendezünk

Egymás háta mögött furkálódni, rosszakat mondani vagy alattomoskodni egyértelműen és szigorúan tilos lesz, ellenben, ha valakivel problémánk van, nyugodtan az arcába fújhatunk, és akkor sem fog senki furán nézni ránk, ha mérgünkben az íróasztalunk alá bújunk, és magas hangon vernyogunk egy pár percig.

Kardiológusok hamarosan bebizonyítják majd, hogy ez a gyakorlat kifejezetten jót tesz a szív- és érrendszernek, és a vérnyomásra is kedvező hatással van.

Néhány perc duzzogás után mindenki megnyugszik majd, és sérelmeinket egy kis közös dorombolással simítjuk el, majd végleg békét kötünk egy-egy pohár tej fölött.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást