5 dolog, amiről még az eljegyzés előtt el kell beszélgetned a pároddal

5 dolog, amiről még az eljegyzés előtt el kell beszélgetned a pároddal

Címlap / Szerelem / Esküvő / 5 dolog, amiről még az eljegyzés előtt el kell beszélgetned a pároddal

Egy eljegyzés igen komoly dolog, a házasság előtti lépcsőfok. Ha két ember eljut idáig, jó esetben azt jelzi, valóban úgy érzik, együtt szeretnék leélni az életüket. Ezután minden problémát közösen kell megoldanotok és előfordulhat, hogy az együtt élés során néha kompromisszumokat kell kötnötök. Mi az, amit mindenképp beszéljetek át pároddal még az eljegyzés előtt? Eláruljuk!

Lakóhely

Akár összeköltöztetek már, akár nem, mielőtt újabb szinte lépne a kapcsolatotok, mindenképp beszéljétek át, ki hol képzeli el a jövőjét.

Vidéken, kertes házban vagy egy jól fizető munka reményében a nagyvárosban, egy aprócska panellakásban?

Sajnos, ha ebben nem értetek egyet, akkor ez később igencsak nagy gondot okozhat majd számotokra, ezért fontos, hogy időben megvitassátok a témát. Gondoljátok át, kinek mi a fontos, és ha kell, kössetek kompromisszumokat.

A lényeg, hogy mindenképp jussatok közös nevezőre, csak így vágjatok bele a jegyességbe, házasságba.

Gyermekek

Teljesen normális, ha az egyik ember egy hatalmas családra vágyik, míg a másik, legfeljebb egy vagy két kicsivel képzeli el az életét, sőt olyan is akad, aki gyermek helyett inkább csak egy kiskutyára vagy macskára vágyik.

Ha azonban két olyan szerelmes készül összekötni az életét, akinek ezen a téren teljesen más elképzelése van, akkor lehetséges, hogy a jövőben komoly problémákkal kell szembenézniük.

Mivel a jövődet vele képzeled el, ezért nagyon fontos, hogy egy irányba haladjatok és közösen érjétek el a céljaitokat. Ez egy sarkalatos pont, és ha ebben nincs egyetértés, akkor jól gondold át, valóban ő-e a nagy ő az életedben.

Vallás

Bár manapság már egyre inkább nem jelent problémát, ám ha mindkettőtök családja komolyan vallásos, esetleg az egyik fél teljesen elzárkózik a vallástól, nehezebb lesz kompromisszumokat kötni.

Gondoljátok át, milyen nézeteltérések és problémák adódhatnak abból, ha mondjuk különböző felekezethez tartoztok vagy az egyikőtök esetleg ateista.

Milyen hatással lehet ez a közös életetekre és az életmódotokra? És a legfontosabb: mi legyen a gyermekekkel, milyen iskolába járjanak, megkereszteljék-e őket. Ezeket nem árt tisztázni, hiszen később komoly viták adódhatnak ebből.

Pénzügyek és karrier

Persze az igaz szerelem mindent legyőz és közösen minden problémát képesek lesztek elhárítani, érdemes lehet megelőzni a későbbi vitákat. Márpedig az anyagiak és a pénzügyek kezelése képes komolyabb nézeteltéréseket előidézni.

Lehetőleg még az eljegyzés előtt beszéljétek át, melyikőtök fogja kezelni a pénzügyeket, lesz-e közös számlátok és mire fogtok félretenni, spórolni.

Utóbbira mindenképp gondoljatok, hiszen jöhetnek nehezebb időszakok is az életetekben, amikor sajnos muszáj hozzányúlni a tartalékokhoz.

Ha van félretett pénzetek, akkor könnyebb lesz túllendülni a mélypontokon is.

Munkamegosztás

Gondolnotok kell arra is, hogy később a gyermeknevelés és a karrieretek mellett el kell végezni az egyéb otthoni teendőket, a házimunkákat is.

Mivel mindent te nem leszel képes egyedül elvégezni, kell, hogy segítsen a párod is. Valószínűleg senki nem szeret mosogatni és port törölni, mégis el kell végezni.

Hamarosan egy család lesztek, ezért mindkettőtöknek részt kell ebben vennie. Ha a párod nem mutat erre hajlandóságot, feltétlenül beszélgess el vele erről. Nem jó, ha a házasságkötés után folyton veszekedni fogtok emiatt.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást