Nem kell feltétlenül vérnek folynia ahhoz, hogy valamiből vészhelyzet legyen. Vannak olyan apróságok, amelyek azonnali megoldást kívánnak, mégsem hívhatsz hozzájuk mentőt vagy rendőrt. Ha tudod, hogy ilyenkor mit tegyél, azzal elkerülheted a pánikot, és azt, hogy esetleg tényleg veszélyessé váljon a szituáció.
2/4 Ha füstölni kezd a sütő
Ha sütés közben az ételből, vagy annak levéből a sütő aljára borul valami, akkor az otthonodat nagyon gyorsan füst töltheti be, ami nem csak kellemetlen, nehéz is kiszellőztetni, és ha például gyerek vagy kisállat is van a házban, még komolyan veszélyes is lehet.
A végső megoldás természetesen az, hogy lekapcsolod a sütőt, és így megállítod az égési folyamatot, de ha szeretnéd még befejezni az étel elkészítését, az alábbit is kipróbálhatod: szórd meg a lecsöppent foltot egy vastagabb réteg szódabikarbónával, ami megállítja a füstölést, majd fejezd be a sütést.
Amikor az étel elkészült, egy szivaccsal töröld le a szódabikarbónát, majd tisztítsd meg a sütődet a szokott módon.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!