Gondoltad volna? Ezt a 4 dolgot veszik észre rajtad először az emberek

Gondoltad volna? Ezt a 4 dolgot veszik észre rajtad először az emberek

Címlap / Stílus / Divat / Gondoltad volna? Ezt a 4 dolgot veszik észre rajtad először az emberek

1. Hogyan üdvözölsz másokat

Értelemszerűen a legelső dolog, amit észrevesznek az emberek, az lesz, hogy milyen módon üdvözlöd őket! Bár azt gondolnánk, egy egyszerű „szia”-ban nincs semmi különös, már maga a hangsúly, és az ehhez társuló kisugárzásod is sokat elárul rólad. Többek között azt, hogy hogyan viszonyulsz a másikhoz, mennyire őszinte a mosolyod, na meg hogy barátságos vagy inkább távolságtartó típus vagy.

Mindegy, hogy egy fontos állásinterjúról, a párod családjáról vagy egy új kollégáról van szó, az első dolog, ami alapján eldöntik mások, hogy szimpatikus vagy-e nekik, az az üdvözlés módja lesz. Érdemes mindig arra törekedni, hogy mosolyogj (ne csak az ajkaiddal, a szemeiddel is). Legyen határozott és erős a kézfogásod, valamint vedd fel másokkal a szemkontaktust már az első másodpercekben.

2.
Milyen a testtartásod

Valószínűleg nem is vagy tudatában, de amikor megismersz valakit, a testbeszéde alapján számos információt leszűrsz róla. Érdekes, hogy amit szavakkal mondunk, csak kis mértékben tesz hozzá a kisugárzásunkhoz, és a legtöbbet az arckifejezésünk és mozdulataink alapján szűrnek le rólunk.

Ez pedig mindenkire igaz! Amikor először társalogsz valakivel, és összekulcsolod a kezeidet, lábaidat, zárkózott személynek tűnsz, míg a görnyedt testtartás, szemkontaktus kerülése szorongásra utal. Ha a kezeiddel, lábaiddal folyamatosan mozgolódsz, úgy rögtön tudják mások, hogy izgulsz, míg ha kihúzód magad, a tenyeredet kifelé fordítod, és viszonylag mozdulatlanul ülsz, úgy határozottnak látszol. Néhány apróság, mégis egészen más ember képét festik, igaz?

Oldalak: 1 2

»

1 hozzászólás

  • Bolvári József / Flabo parfüm
    2021.04.13., 14:52

    Nagyon jó összeállítás. Szerintünk is legfontosabb a megjelenés, melybe a viselőjéhez illő parfüm is beletartozik.

    Válasz

Írj egy hozzászólást