3 trükk, amivel sikerült megtakarítanom 30 ezer forintot hó végére

3 trükk, amivel sikerült megtakarítanom 30 ezer forintot hó végére

Címlap / Életmód / Pénz és hivatás / 3 trükk, amivel sikerült megtakarítanom 30 ezer forintot hó végére / 2. oldal

2/3 Ami már nem kell

A szobámban rengeteg olyan holmi van, amit sajnos régóta nem használok. Ilyenek azok a könyvek, amiket még korábban megvettem, elolvastam, majd eltettem a polcra, és azóta rájuk sem néztem.

De több olyan ruha is lógott a szekrényemben, amit egy-két alkalommal viseltem csak, sőt, akadtak olyan dísztárgyaim is (régi csillárok, elefántos kerámia), amik egy dobozban hevertek.

Elkezdtem átvenni, melyek azok a tárgyak, amiket megpróbálhatnék eladni a neten, és különböző Facebook-csoportokban árusítani kezdtem őket.

Mindent azért nem kapkodtak el, de több olyan könyvet is sikerült eladnom, aminek köszönhetően néhány ezer forint plusz került a pénztárcámba.

A neten egyébként szembejött velem egy olyan kezdeményezés is (több Facebookos csoport is alapszik rajta), hogy ha van egy ruhád, tárgyad, bármi, amit nem használsz, de csak pár száz forintot ér, így szinte feleslegesnek érzed elkérni érte a pénzt, eladhatod akár egy kiló lisztért, olajért, cukorért cserébe, az „árat” te szabod meg.

Külföldi csere-bere oldalak már bizonyították, hogy ez a módszer hatékony, hiszen rengeteg hasznos dologra szert tehetsz úgy, hogy igazából pénzedbe nem kerül.

Lomtalanítás otthon

Oldalak: 1 2 3

»

3 hozzászólás

 • Csillagvirág
  2021.01.17., 21:39

  Évek óta így spórolok, sosem szerettem szórni a pénzt, még akkor sem, ha felvetne. Mindig jöhetnek nehezebb idők, és félretett pénznek is lennie kell. Felelős ember nem csak a mának él. A carpe diem mindig benyújtja a számlát.

  Válasz
 • Bordás Judit
  2021.05.24., 09:19

  Miért tekintik hülyéknek a női magazin olvasóit? Muszáj idióta hangnemet megütni,kicsit gögy9gni?

  Válasz
 • janika
  2021.06.22., 20:18

  lyuniusba nemvetem rolyc rolycot.
  mekis marata péncem.
  agusztuzsba bentlit nemveszek szebtemberbe ferárit. Oktoberrbe méknem tudomit nem de a novemperi sporollásom az lessz hogy nemveszek megeggy kastéjjt.
  marat péncem dögivell

  Válasz

Írj egy hozzászólást