Életmód / Pénz és hivatás

Ezzel a 3 trükkel sikerült megtakarítanom 30 ezer forintot a hónap végére

Ezzel a 3 trükkel sikerült megtakarítanom 30 ezer forintot a hónap végére

Sosem voltam az a nagyon spórolós típus, hiszen amint sikerült egy kicsit többet keresnem, rögtön elköltöttem olyan dolgokra, amiket előtte nem engedtem meg magamnak. Amikor viszont a koronavírus beütött, kénytelen voltam belátni, hogy egy ideig takarékosabban kell élnem, mint korábban.

A neten rengeteg trükköt olvastam a spórolásról, de lemondani a Netflixről vagy folyamatosan kuponokra vadászni nem szerettem volna. Így elkezdtem a saját fejem után menni, és végigvenni, az életmódomon hogyan tudnék leginkább változtatni.

Az első, és egyben leginkább kézenfekvő módszer az volt, hogy mostantól nem este 6-kor fogom kitalálni, mi legyen a vacsora.

Leültem vasárnap, és előre megterveztem a teljes heti menüt, kezdve a reggelitől a vacsoráig, és elhatároztam magamban, hogy megpróbálok minden nap főzni.

Az ebédemet előtte többnyire mindig a munkahelyi menzán vettem meg (hol épp 1000 Ft-ért, hol 1800-ért), de tudtam, hogy minden nap kifizetni ezt összességében több tízezer forintot jelenthet havi szinten.

Úgyhogy amikor nekiálltam este főzni, mindig hozzáadtam annyit, hogy plusz egy adag kijöjjön belőle. Természetesen nem kell extra kajákra gondolni, amelyek miatt órákig álltam a konyhában, hiszen sokszor egyszerű csirkemellet készítettem körettel és egy kis zöldséggel, ami nagyjából 30 perc alatt készen is volt.

Rövidebb időbe telt, mint kivárni a házhozszállítás idejét! Az ételek árát persze ugyanúgy ki kell fizetni, mint ha minden nap rendelnék, de mivel nem csak egyetlen kajálás jött ki belőle, hanem mindjárt a másnapi ebéd (és sok esetben vacsi) is, rögtön kicsit jobban állt a szénám.

Menü tervezés, receptes könyvvel

Oldalak: 1 2 3 4

1 hozzászólás

  • Avatar
    Csillagvirág
    2021.01.17., 21:39

    Évek óta így spórolok, sosem szerettem szórni a pénzt, még akkor sem, ha felvetne. Mindig jöhetnek nehezebb idők, és félretett pénznek is lennie kell. Felelős ember nem csak a mának él. A carpe diem mindig benyújtja a számlát.

    Válasz

Írj egy hozzászólást