10 tipp, amitől igazán káprázatos lesz az otthonod

10 tipp, amitől igazán káprázatos lesz az otthonod

Címlap / Otthon / Dekor / 10 tipp, amitől igazán káprázatos lesz az otthonod

Otthonunk többféle lehet: nőies, férfias, modern, klasszikus, eklektikus, és a sor hosszasan folytatható. A legfontosabb, hogy nekünk tetsző legyen, s ez stílustól független. Ha mégis azt szeretnénk, hogy az is jól érezze magát, aki belép lakásunkba, érdemes megfogadni pár tippet, amely egyenes út a káprázatos otthon felé: tényleg ennyit számít egy jól kiválasztott textil vagy egy fekete fürdőszoba? Nézzük meg!

10 tipp a káprázatos otthonért

A legfontosabb, hogy otthonunk a mi szemünkben legyen káprázatos, ám vannak olyan alappillérek, amelyek betartásával vendégeink is ugyanazt fogják látni otthonunkban, amit mi: egy ragyogó, kellemes belteret.

Fényes felületek

A fényes felületek azon túl, hogy különös eleganciát kölcsönöznek otthonunknak, a tisztaság érzetét is keltik még akkor is, ha nem frissen takarított a lakás. Felszíne a vízére emlékeztet, talán ez az oka annak, hogy látványától mindenképpen valami tiszta és szép jut eszünkbe.

Gazdag textilek

A textilek körbeveszik otthonunkat: a kanapé huzata, a függönyök, a szőnyeg vagy akár a fürdőszobai kilépő mind-mind kiváló lehetőségek arra, hogy ne csak az anyagokat, hanem a színeket is variáljuk! Ezekből igyekezzünk minőségi darabokat beszerezni, kerüljük az olcsó hatású, kellemetlen anyagú textileket!

Fekete fürdőszoba

A fekete fürdőszoba mérhetetlen eleganciát kölcsönöz bármely otthonnak. A megszokott fehérrel ellentétben különös látványt nyújt, és megfelelő fürdőszobai tükrökkel kiválóan tudunk trükközni is a térrel!

Üvegrészletek

Az üveg egy lakás egyik legfontosabb éke, legyen szó ablakokról vagy dísztárgyakról! Ablak tekintetében is lehet mintásat választani, és a bejárati ajtónak sem kell szigorúan egyszínű fának vagy műanyagnak lennie, ha egyszer a fényt üvegen is mutatósan átereszthetjük.

Izgalmas csillárok

Ugyan a csillárok használata az utóbbi időben háttérbe szorult, régebben nagy divatja volt, és nem véletlenül! Még ma is ott díszlenek a régi kastélyokban a hatalmas, ragyogó csillárok. Bár a beltér már nem annyira magas az otthonokban, mint egykor, ez nem zárja ki, hogy egy mutatós csillárral adjunk éket lakásunk egy-egy helyiségének.

Fényes kilincsek

Ugyan a fa és a műanyag is kiválóan ellátja feladatát, mégis sokat dobhatunk a miliőn, ha fényes kilincsbe ruházunk be, legyen szó akár az ajtóról, akár az ablakról. Ez vonatkozik a konyhai, a szobai, de akár a fürdőszobai fogantyúkra is, ugyanis igazi eleganciát adhatunk ezáltal a bútoroknak.

Márványos pultok

A márványos vagy márvány hatású pultok nemcsak a konyhában, de a fürdőszobában is jól mutatnak. Felületüknél fogva takarítani is könnyebb őket, mint műanyag- vagy faborítású társaikat.

Állatminta

Az állatminta a természet közelségén túl utánozhatatlan színeket és mintákat is hordoz. Nemcsak a gyakori zebra-, párduc-, vagy tigrismintában gondolkodhatunk, hiszen a madárvilágból is számtalan szebbnél szebb szín áll rendelkezésünkre.

Plüss anyagok

A plüss anyagoknak a gyerekszobán kívül is van helye, így a fürdőszobában, a hálószobában és a nappaliban is. Egy fekete fürdőszobában például rendkívül jól mutat egy ügyesen kiválasztott plüss kilépő, míg a nappaliban a díszpárna is készülhet ebből az anyagból.

Fények

Egy ízlésesen, igényesen berendezett lakás akkor az igazi, ha naplemente után is teljes pompájában marad. Ehhez a jól megválasztott és beállított lámpák segíthetnek hozzá, amelyek akkor is remek hangulatot varázsolnak, ha lakásunkat nem érezzük tökéletesnek.

A szakértők a 2022-es évet a retró stílusában képzelik el, a ’70-es évek visszatértét vizionálják. Ebben az időszakban jellegzetes bútorok készültek, míg a legfőbb színek a piros és a narancssárga voltak. Ekkor még a fürdőszoba sem a világos, tiszta színvilágot képviselte, így gyakori volt a zöld, a barna és a fekete fürdőszoba is. A falakat díszíthetjük 3D-s képekkel, és a retró színeket kiegészíthetjük olyan divatárnyalatokkal, mint a természetes zöld vagy a Very Peri.

A káprázatos otthon képe ugyan a mi fejünkben fogan meg, mégsem árt, ha ötleteket gyűjtünk, hiszen korántsem egyértelmű, hogy mi tesz egy otthont ideálissá. A fenti pontok betartásával nem lőhetünk mellé, és akkor is célt érhetünk, ha csupán néhány pontot tartunk be belőlük. A fontos mindig az marad, hogy számunkra tetszetős legyen a végeredmény!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást