Háztartás / Otthon

10 hasznos praktika, amire a WD-40-et alkalmazhatod

10 hasznos praktika, amire a WD-40-et alkalmazhatod

Foltos szőnyeg ellen

Még a legnagyobb óvatosság mellett is megesik, hogy kilöttyinti a gyermeked a kakaót a szőnyegre, vagy a kutyád ledönti a tányérodat az asztalról, ilyenkor pedig a szőnyeg pillanatokon belül magába issza a nedvességet. Amikor már azt gondolod, hogy lehetetlen lesz alaposan kitisztítani, ideje elővenni a WD-40-et! Fújj belőle a foltra, majd pár perc várakozás után egy langyos, szappanos vízzel átitatott szivaccsal dörgöld meg alaposan. A foltnak ezután már nyoma sem marad!

 

Nyikorgó zsanérok? Soha többé!

Nagyon zavaró tud lenni, amikor az ajtó minden egyes nyitásra hangos, nyikorgó hangot ad ki magából. Pláne, ha kisgyerekeid vannak, és nem akarod őket felébreszteni az éjszaka közepén! A zsanérok nyikorgása ellen is hatékony eszköz a WD-40, ráadásul egész gyorsan, pár perc alatt megoldja a problémádat. Fújj belőle egy keveset az érintett területre, így az erősen beszorult csavarok meglazulnak, és gyorsabban meg tudod mozgatni őket, ezáltal csökkentve a nyikorgás erejét!

 

A cipők sokoldalú barátja

Örülnél, ha a cipőd nem ázna be az esőben? Akkor elő a WD-40 sprayvel, ugyanis ez a csodaszer képes vízhatlanná tenni a lábbelidet! Érdemes azért bizonyos időközönként ezt megismételni, hogy egész télen kitartson a hatása, előtte pedig alaposan letakarítani, hogy szép tiszta maradjon még a legnagyobb hóban is. A tisztításban is hasznosíthatod ezt a terméket, ugyanis a cipőd talpára ragadt makacs szennyeződéseket is eltünteti. Fújj belőle az érintett területre, majd várj egy kicsit, és egy fogkefével, valamint némi vízzel kezdd el ledörgölni. Pár perc, és újnak tűnik majd a lábbelid!

 

Oldalak: 1 2 3

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást