Életmód / Lélek

Hogy akasztod fel a WC-papírt? Apró szokások, amik árulkodnak rólad

Hogy akasztod fel a WC-papírt? Apró szokások, amik árulkodnak rólad

WC-papír és dominancia

Valószínűleg éppen annyi párkapcsolati vita születik belőle, mint abból, hogy hol kell nyomni a fogkrémes tubust, de dr. Gilda Carle terapeuta állítja, a személyiségedről is árulkodik az, hogyan akasztod a helyére a WC-papírt. A szakember 2 000 ember bevonásával végzett kutatást, és arra jutott, hogy azok, akik úgy akasztják a WC-papírt a fogantyúra, hogy a vége fölfelé van, inkább domináns típusok, míg akik úgy teszik fel a gurigát, hogy a vége a fal felé néz, inkább szubmisszívek. A terapeuta szerint néhány extrém domináns embertípus még arra is képes, hogy a „jó” irányba fordítsa a tekercset, ha egy idegen fürdőszobában jár.

Wenjie Dong/istockphoto.com

A járásod

A testbeszéd amerikai szakértője, Patti Wood szerint a járásmód is sokat elárul a személyiségünkről.

  • Ha a testsúlyod általában előre dől, a lépéseid pedig gyorsak, akkor rendkívül produktív és logikus vagy. Az emberek csodálnak ezért, de lehet, hogy kicsit hidegnek és versengőnek tartanak.
  • Ha mellkasoddal előre, válladat hátravetve, emelt fővel jársz (sok politikusnál és hírességnél gyakori), szórakoztató, karizmatikus és szociálisan talpraesett vagy, és hajlamos lehetsz a reflektorfénybe kerülni.
  • Ha a súlyod a lábaidra nehezedik, nem előre vagy hátra, akkor inkább az emberek érdekelnek, mint a feladatok, és jobban összpontosítasz a személyes életedre, mint a karrieredre. Nagyszerű vagy egy csoport tagjaként, de nem nehéz elvonni a figyelmedet.
  • Végül, ha könnyedén jársz a lábujjaidon és a szemed a padlóra van ragasztva, akkor valószínűleg introvertált és udvarias vagy.

    A Journal of Interpersonal Violence folyóiratban megjelent tanulmány arra utal, hogy a pszichopátiás hajlamú fogvatartottak képesek voltak megítélni a kiszolgáltatottságot és kiválasztani a potenciális áldozatokat pusztán az emberek járásának megtekintésével. Ez elég ijesztő.
MangoStar_Studio/istockphoto.com

Oldalak: 1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást