Életmód / Lélek

Hogy akasztod fel a WC-papírt? Apró szokások, amik sokat elárulnak rólad

Hogy akasztod fel a WC-papírt? Apró szokások, amik sokat elárulnak rólad

WC-papír és dominancia

Valószínűleg éppen annyi párkapcsolati vita születik belőle, mint abból, hogy hol kell nyomni a fogkrémes tubust, de dr. Gilda Carle terapeuta állítja, a személyiségedről is árulkodik az, hogyan akasztod a helyére a WC-papírt. A szakember 2 000 ember bevonásával végzett kutatást, és arra jutott, hogy azok, akik úgy akasztják a WC-papírt a fogantyúra, hogy a vége fölfelé van, inkább domináns típusok, míg akik úgy teszik fel a gurigát, hogy a vége a fal felé néz, inkább szubmisszívek. A terapeuta szerint néhány extrém domináns embertípus még arra is képes, hogy a „jó” irányba fordítsa a tekercset, ha egy idegen fürdőszobában jár.

Wenjie Dong/istockphoto.com

A járásod

A testbeszéd amerikai szakértője, Patti Wood szerint a járásmód is sokat elárul a személyiségünkről.

  1. Ha a testsúlyod általában előre dől, a lépéseid pedig gyorsak, akkor rendkívül produktív és logikus vagy. Az emberek csodálnak ezért, de lehet, hogy kicsit hidegnek és versengőnek tartanak.
  2. Ha mellkasoddal előre, válladat hátravetve, emelt fővel jársz (sok politikusnál és hírességnél gyakori), szórakoztató, karizmatikus és szociálisan talpraesett vagy, és hajlamos lehetsz a reflektorfénybe kerülni.
  3. Ha a súlyod a lábaidra nehezedik, nem előre vagy hátra, akkor inkább az emberek érdekelnek, mint a feladatok, és jobban összpontosítasz a személyes életedre, mint a karrieredre. Nagyszerű vagy egy csoport tagjaként, de nem nehéz elvonni a figyelmedet.
  4. Végül, ha könnyedén jársz a lábujjaidon és a szemed a padlóra van ragasztva, akkor valószínűleg introvertált és udvarias vagy.

    A Journal of Interpersonal Violence folyóiratban megjelent tanulmány arra utal, hogy a pszichopátiás hajlamú fogvatartottak képesek voltak megítélni a kiszolgáltatottságot és kiválasztani a potenciális áldozatokat pusztán az emberek járásának megtekintésével. Ez elég ijesztő.
MangoStar_Studio/istockphoto.com

1 2

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást