Visszatértek a 90-es évek frizurái – Így hordták őket akkor és most

Visszatértek a 90-es évek frizurái – Így hordták őket akkor és most

Címlap / Stílus / Haj / Visszatértek a 90-es évek frizurái – Így hordták őket akkor és most

A 90-es évek trendjei időről-időre újra megjelennek, legutóbb főként az alternatív, grunge-os viseletek voltak ismét népszerűek. A sztrárok frizurái az utóbbi időben azt tükrözik, hogy nem csak az öltözködésben, de a hajviseletek terén is visszafordulunk a 2000-res éveket megelőző dekádhoz. Hoztunk néhány szuper frizurát, ami menő volt a 90-es években, és ma is újra hordható.

Kócos konty és frufruVisszatértek a 90-es évek frizurái - Így hordták őket akkor és most

Képek forrása: pinterest1, pinterest2

A 90-es évek egyik legnagyobb divatdiktátorának, Kate Mossnak volt az egyik kedvenc hajviselete a kócos konty, amely ma is sokak szerint az egyik legkényelmesebb hajviselet. Igazán 90-es évek stílusúvá az teszi, ha a hosszabb frufrudat hagyod szabadon lelógni, frufru híjján pedig néhány rövidebb tincset szabadítasz ki elől a frizurádból. Egy csodálatos pár fülbevalóval akár alkalmivá is teheted ezt a hajviseletet.

A bálkirálynős frizura Visszatértek a 90-es évek frizurái - Így hordták őket akkor és most

Képek forrása: pinterest1, pinterest2

A magasra fésült konty igazi bálkirálynős frizura, ám a 90-es években messze nem csak az alkalmi eseményeken hódított. Ez a romantikus hajviselet gyakran megjelent Jennifer Lopeznél is, és a celebek ismét szívesen hordják így a frizurájukat. Annyit érdemes finomítanod ezen a kontyon, hogy kevésbé fésülöd szorosra a tincseidet, egy kis lazaságot bátran megengedhetsz. A lényeg, hogy jó magasra, a fejtetődre kösd!

Hátranyalt hatás Visszatértek a 90-es évek frizurái - Így hordták őket akkor és most

Képek forrása: pinterest1, pinterest2

A 90-es évek szupermodelljei és hírességei is szívesen hordtak olyan frizurákat, amelyek vizes, hátranyalt hatást keltettek. Gwynety Paltrow többféle hajviseletet kipróbált, amely ilyen hatású volt, de leginkább az ikonikus, rózsaszín Oscar-ruhájához választott, alacsony kontyos verzió lett népszerű akkor, és most is ezt másolják sokan. Ehhez a frizurához elengedhetetlen, hogy a hajad szépen csillogjon, ezért érdemes balzsamot, kondicionálót is használnod hajmosáskor.

Minikontyok Visszatértek a 90-es évek frizurái - Így hordták őket akkor és most

Képek forrása: pinterest1, pinterest2

Ha valamire nem gondoltunk volna, hogy újra vissza fog köszönni a 90-es évekből, az a félig leengedett, apró kontyokkal tarkított frizura volt, amelyet Reese Witherspoon is viselt korábban. Azonban meg kell hagyni, hogy az új verzió ebből a frizurából kifejezetten jól működik. Hosszabb haj, laza hullámok, néhány diszkrét kontyocska – így már mi is bevállalnánk ezt a stílust!

Rachel félcopfja Visszatértek a 90-es évek frizurái - Így hordták őket akkor és most

Képek forrása: pinterest1, pinterest2

A 90-es években a Jóbarátok Rachel Green-je, és az őt megformáló Jennifer Aniston abszolút divatdiktátoroknak számítottak, főként a frizurák terén. Rachel egyik legszuperebb hajviselete a hamis lófarok, vagy félcopf, amit a vállig érő frizurájából alakítottak ki. Egyszerre kényelmes, nőies, és nagyon 90-es évekes!

Éljen a scrunchie! Visszatértek a 90-es évek frizurái - Így hordták őket akkor és most

Képek forrása: pinterest1, pinterest2

A scrunchiek, azaz a nagy, pufi hajgumik visszajöveteléről már írtunk nektek egyszer, és úgy tűnik, ez a divat továbbra is marad még. Az ikonikus hajgumik már a 80-as években is jelen voltak, de igazán a 90-es években terjedtek el. A legegyszerűbb, ha egy középhosszú hajból copfot kötsz vele, és hagysz néhány tincset szabadon lógni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást