Család / Életmód

Mit viseljen a gyermek a tanévnyitón?

Mit viseljen a gyermek a tanévnyitón?

Sok iskolában kötelező az egyenruha, vagy az egyenblúz viselete, azonban ha ez esetünkben nem így van, akkor gondot okozhat, hogy miben is menjen el a gyerek az évnyitóra, ami szép is, de nem sül meg benne a nagy melegben.

Fiúknak

A fiúknál egyszerűbb a helyzet, hiszen ők mindenhová felvehetik azt a klasszikus kis öltönynadrágot. Ennek a viseletétől csak nagy melegben tekintsünk el és inkább valamilyen fekete térd- vagy rövidnadrággal helyettesítsük amennyiben szükséges. Hűvösebb időben választhatjuk a klasszikus fehér ing, mellényke vagy zakó viseletét, de a melegben inkább a lazább, színes ingeket válasszuk nyakkendő nélkül. A zárt cipők helyett részesítsük előnyben az elegánsabb szandálokat, így valószínűleg sokkal könnyebben kibírja majd a gyermek az évnyitót.

Lányoknak

Klasszikusan

Választhatjuk a klasszikus fekete szoknyácska és fehér ing változatot. Sokszor a lányok kellemetlenül érezhetik magukat az ilyen viseletekben, főleg a kisebbek, hiszen szokatlannak találhatják ezt a fajta öltözéket. Éppen ezért igyekezzünk feldobni a ruhájukat valamilyen apró kis kiegészítővel. Ezek lehetnek a ruhához illő kis kitűzővirágok, vagy egyéb az alkalomhoz illő brossok, egy ilyen akár jó ajándék is lehet az iskolakezdéshez, amivel meghozzuk a gyermek kedvét az új tanévhez.

Intelligens elegancia

Ha már nagyobb lányról van szó, akkor bátran beszerezhetünk egy kosztümöt, ami kiváló viselet lehet az ilyen ünnepségeken. A nyár végére tekintettel vásároljunk bátran világos színű darabot, ez lehet valamilyen pasztellszín, vajszínű, halvány rózsaszín, de akár almazöld is. Ne feledkezzünk el a hozzá illő cipőről és a táskáról sem, hiszen ebben már igazi hölgynek érezheti magát a lányunk.

Kislányosan vagy nőiesen

A lányok korától függetlenül bátran elengedhetjük az évnyitóra a csajokat egyberuhában. A kislányoknál válasszuk inkább a lazább darabokat, amelyekben kényelmesen érezhetik magukat, míg a nagyobb lányoknál már előkerülhetnek a nőiesebb változatok is. Figyeljünk arra, hogy a ruha egyszínű legyen. A legjobb választás a fehér, fekete, szürke, vagy az egyéb halványabb árnyalatú ruhácskák.

Semmiképpen se válasszunk túl rikító, vagy a nagyobb lányok nőiességét túlzottan kihangsúlyozó ruhát. Természetesen vásárolhatunk csinos darabokat, amelyek jól állnak gyermekünkön, de a túl ki vagy felvágott fazonokat kerüljük el az évnyitón. Minden öltözetnél figyeljünk a lábbelire is. A zárt cipők és papucsok helyett a szandál ajánlott. A magassarkú darabok helyett az évnyitóra a laposabb változatok ajánlatosak, hiszen ha sokat kell állni az ünnepségen, akkor sokkal kényelmesebb lesz a gyermek számára egy kényelmes szandiban ácsorogni.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást