Vinyl klikk panelek lépcsőkre – használjon erre gyártott terméket

Vinyl klikk panelek lépcsőkre – használjon erre gyártott terméket

Címlap / Otthon / Dekor / Vinyl klikk panelek lépcsőkre – használjon erre gyártott terméket

Ahol a lépcső kezdődik

Az egyforma padló az egész házban domináns trendé nőtte ki magát, mellyel sok belsőépítészeti magazinban találkozhatunk. Í Vinyl panelek ideálisak ilyen projektek létrehozásához. Nagyon ellenállók, ezért a gyakran használt helyiségekbe, például nappalikba is tökéletesek. Természetes kinézetük és meleg tapintásuk miatt a gyerekek szobájába, vagy a hálószobába is ideális választás. Végül, de nem utolsó sorban, teljesen vízállók, így a fürdőben és a konyhában is megállják a helyüket, ahol közvetlen víznek vannak kitéve. Ha a vinyl paneleink ásványi kőzet tartalmú maggal rendelkeznek, még a helyiségek közti csatlakozás miatt sem kell aggódnunk, a megnövelt mérettartósságnak köszönhetően. A panelek megfelelő struktúrájának köszönhetően akár 200 négyzetméternyi területre is lefektethetők, plusz dilatáció beiktatása nélkül. A lépcsőn viszont már fel kell lépkedni… Szó szerint és átvitt értelemben is.

A fa lépcsők és az fellépők jelentős költséget jelentenek, gyakran meghaladják a 3000 EUR-t. Plusz a fa lépcsőburkolat később is plusz költséget eredményez, hisz a fát karban kell tartani, ápolni kell. A fa könnyen megkarcolódhat. Puha, ami miatt nagyon sérülékeny. Csiszolást, olajozást vagy lakkozást igényel. Amikor klikkes vinyl padlót választunk, problémát jelenthet a lépcsők leburkolása úgy, hogy ne csak szépnek tűnjön, hanem ugyanolyan funkcionális tulajdonságokkal rendelkezzen, mint az anyag, amelyből a padló készül. Lehetséges-e vízálló, ütésálló, mégis szép és a padlóhoz illeszkedő lépcső? Az utóbbi időben ez egyre könnyebbé válik.

Vannak egyszerű, direkt a lépcsőkhöz gyártott profilok, melyeket direkt úgy alkottak meg, hogy a padlóhoz használt vinyl panelekkel kompatibilisek legyenek, és azokkal le lehessen burkolni a lépcsőt is. A megoldás nemcsak hasznos, de költséghatékony és tökéletesen kiszolgálja az egységes padló trendet.

Sok gyártó, mint például az európai Arbiton, olyan profilokat kínál, mellyel könnyen lépcsőburkolatot lehet készíteni a 4-5 mm vastag panelekből. Ennek a megoldásnak köszönhető, hogy ugyanolyan hatást érünk el a lépcsőn, mint a padlón, ezzel megnövelve optikailag a teret.

Ez a megoldás olcsóbb is, mint a hagyományos fa, tölgy lépcsőburkolat. A vinyl lépcsőburkolatot ráadásul ugyanazzal a mesterrel el is tudjuk készíttetni, aki a padlót lerakta. A lerakási útmutató segítségével a lépcső burkolása rövidebb időt is vesz igénybe, mint a tradicionális burkolat.

Mennyibe kerülnek a vinyl lépcsőburkolatok?

A költségeket nagyon könnyű kiszámolni. A vinyl lépcsők sokkal olcsóbbak, mint a faanyagok. A végső árat befolyásolja a négyzetméternyi vinyl panelek száma, amelyre szükségünk van a lépcsőhöz, plusz a rögzítő ragasztó és a lépcső lécek költsége. Összesen az így készült lépcsők árának legalább 50% -kal alacsonyabbnak kell lennie, mint a fa lépcsők esetében. Ez tiszta haszon. Nem csak pénzügyi. Érdemes figyelembe venni, hogy a vinylből készült lépcsők nem igényelnek különösebb gondozást. Nem lesz szükség olajozásra, csiszolásra vagy más kezelésre. Emellett sokkal tartósabbak lesznek, mint a fa, és jobban ellenállnak a karcolásoknak. A vízálló lépcsők akkor is működnek, ha valami kiömlik rájuk.

Hogyan fektessünk vinyl paneleket a lépcsőre?

A vinyl panelek lépcsőre rakása nagyon egyszerű. Bármilyen burkoló, aki lamináltpadló lerakással foglalkozik, meg tudja csinálni. Mindig fentről lefelé haladunk. A ragasztó használata azért javasolt, hogy a stabilitást támogassa. Kétféle módon fektethetők le a panelek. Vagy előbb a lépcső lapot tesszük fel, majd a hozzá tartozó elülső burkolatot, vagy egyszerre feItesszük az összes lépcsőt, és utána a függőleges elemeket.

A választott módtól függetlenül, a paneleket méretre vágjuk, majd a lépcső lapra rögzítjük. Ne feledje megfelelően elkészíteni a felületet! A felületnek kiegyenlítettnek kell Lennie, tisztának, és megfelelő páratartalmúnak. Teljesen az installálás után 72 órával használható a lépcső.

Pár szó a lépcső profilokról

Az Arbiton kétféle profilt kínál, melyek 4-5 mm vastag vinyl panelek felrakhatók. Külső és belső, csiszolt titán vagy csiszol ezüst – PRO S1 és PRO S2. Ezek a színek neutrálisak, és bármilyen színű panelhez illenek. A lépcsőprofilok feladata nemcsak az egyenetlenségek kiegyenlítése és a panelek összekapcsolása. Csúszásmentes funkciójuk is van. A profilok védik meg a széleket a károsodástól is. Tökéletesen eltakarják az egyenetlenségeket, melyek nagy projekteknél gyakran jelentkeznek.

Időtálló, vízálló lépcsők, jó áron

Ha a padlóhoz tökéletesen passzoló lépcsőt szeretne, válassza a klikkes vinyl panelek és a lépcsőprofilok kombinációját. Nemcsak színben, de textúrában és anyagban is tökéletesen illenek egymáshoz.  Kétségtelenül, a legjobb ebben a megoldásban, hogy a padló és a lépcsőburkolat ugyanolyan használati tulajdonságokkal bír. Jelenleg a vinyl panelek a legérdekesebb beltéri burkolóanyagok. A variálhatóságuk, biztonságos és kiemelkedő ellenállóképességük, és vízállóságuk csak néhány, a kiemelkedő tulajdonságaik közül. A klikkes vinyl panelekből készült lépcsők érdekes alternatívát nyújtanak. Jobb az áruk, ellenállóbbak, és funkcionálisabbak. Szépek, és még a tapintásuk is olyan, mint a fának.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást