Villámgyors sminkek álmos reggelekre

Villámgyors sminkek álmos reggelekre

Címlap / Stílus / Arc / Villámgyors sminkek álmos reggelekre

Ha reggelente úgy érzed, hogy sem időd sem kedved nincs túl sokat ácsorogni a tükör előtt, akkor a villámgyors sminkeket neked találták ki. Az alábbiakat roppant egyszerűen és tényleg gyorsan elkészítheted.

Natúr smink

A legalapvetőbb és legegyszerűbb smink természetesen a natúr smink. Hidratálás után tüntesd el a kisebb bőrhibákat, sötét foltokat alapozóval, vagy korrektorral. Fesd ki a szempilláidat, majd tegyél átlátszó ajakírt az ajkaidra.
A legegyszerűbb sminkkel máris útrakész vagy, és az egész nem tarthat tovább két percnél. Ha szeretnéd tökéletesíteni ezt a sminket, akkor használj szemöldökceruzát és egy kis pirosítót is, de ha rohanásban vagy, ezeket nyugodtan elhagyhatod.

Frissítő gyöngyházszín

Erősen emlékeztet ez a smink a natúr változatra, de ezt mégis megbolondítjuk egy kicsit, némi szemhéjfesték felhasználásával. Világos gyöngyházszínű szemhéjpúdert tegyél a belső szemzugba (alulra is), majd fokozatosan halványítsd el, ahogy a külső szemzug felé haladsz.
Ezután használj szempillaspirált és matt ajakrúzst, majd tegyél egy leheletnyi pirosítót az arcodra a még természetesebb végeredményért.

Kicsit cicás

A füstös szemek sokáig készülnek, de nem kell lemondanod a cicás szemfestésről akkor sem, ha szorít az idő. Mint minden smink esetében, itt is a bőrhibák eltüntetésével kell kezdened a műveletet. Ezután fogj egy fekete szemceruzát, és alul-felül (ahogy jól áll, és ahogy kedved van) húzd ki a szemeidet.
Nem kell, hogy pontos, egyenes vonalat húzz, hiszen ezután jön a satírozás, amit tiszta ecsettel vagy fülpiszkálóval kell megejtened. Gyors szempillaspirálozás és ajakfestés után indulhatsz is.

Szemsarkak kiemelve

Ugyancsak a cicás sminkre hajaz a következő módszer, de ha lehet, ez még egyszerűbb és gyorsabb, mint az előbb említett technika. Ennél a sminknél csak a külső szemzugokra kell koncentrálnod, ugyanis a szemhéjadra elegendő, ha alapozót, vagy púdert teszel.
Ezután a külső szemzugot alul és felül emeld ki, mégpedig egy kevés sötétszürke szemhéjfesték segítségével. Használhatsz ceruzát is, de ha eleve szemhéjpúderrel dolgozol, akkor megúszod a satírozással járó procedúrát. A műveletet természetesen szempillaspirállal fejezd be.

Egyszínű szemhéjpúder

Ha szeretnél valami vidámat csempészni a napba, azt könnyen megteheted néhány feltűnő kiegészítő és egy élénk színű smink segítségével. Válassz olyat, ami passzol a stílusodhoz, a megjelenésedhez és a szemedhez, majd vidd fel a szemhéjadra az árnyalatot.
Akár az egész szemhéjat befedheted, de az is klasszikus megoldás, ha alul-felül, a szempillák tövét emeled ki. A tavasszal divatos pasztellszínek tökéletesen megfelelnek erre a célra, egész nyugodtan válogass közülük az álmos reggeleken is.

Ajkak a központban

Az elmúlt években, és még idén is divatosnak tekinthetjük a hangsúlyos ajakfestést. A klasszikus vörösön túl az élénk pink és cukorkaszínek is nagyon jól tudnak mutatni a feltűnőbb stílusú megjelenés mellett.
Ennél a sminknél tényleg nem kell nagy hangsúlyt fordítanod a szemeidre, a sötét karikák eltüntetése és a szempillák kiemelése bőven elegendő. A többi idődet szánd az ajkaidra és vidd fel tökéletesen a rúzst, akár ecset, akár az ujjaid segítségével.

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást