Pénz és hivatás

A világmegváltó munkakörnyezet apróságokon múlik? Tippek az íróasztalod rendben tartásához

A világmegváltó munkakörnyezet apróságokon múlik? Tippek az íróasztalod rendben tartásához

Ha Te is otthonról dolgozol, akkor szinte elengedhetetlen számodra egy olyan munkabázis, ahol inspiratív környezetben tudsz dolgozni. Ahhoz azonban, hogy munka közben is jól tudd magad érezni fontos, hogy kényelmessé tudd tenni az asztalod. A harmónia és rend megteremtéséhez gyűjtöttünk most neked néhány szuper dolgozószobai praktikát:

Lomtalanítás

A kacatokkal az a baj, hogy újra és újra megjelennek. Nem tudni hogyan, nem tudni miért, de a felesleges papírfecnik mindig ott vannak, éppen ezért rendszeresen meg kell szabadulnod tőlük, mielőtt a környezet diszkomfortossá válna.

Nincs mit szépíteni: a lomtalanítás örökös meló, de megéri. Emlékszel a Kezdő című filmre, amiben Robert De Niro senior gyakornokot alakít? Itt a fiatalokból álló munkaközösség hagyta, hogy az iroda közepén álló asztalon folyamatosan gyűljenek a kacatok. Mindenkit zavart, de senki nem tüntette el, kivéve De Nirot. Sajnos a generációnkra nagyon jellemző a kacathalmozás.

Bien tipp: Mindig tarts egy kukát az asztalod mellett, ebbe dobáld a felesleges dolgokat, a heti takarítás alatt pedig mindig ürítsd!

 

Rendszerezés

Tudjuk, ez nagy falat! Pedig a rendszerezés sok mindennek az alfája és omegája és az íróasztal esetében is kiemelt jelentőséggel bír.

Ha ugyanis mindennek meg van a helye és mindig mindent vissza is teszel ugyanoda, akkor egyfelől egy csomó felesleges idegességtől kíméled meg magad, és sokkal kisebb eséllyel alakul ki végeláthatatlan káosz az asztalodon. Ha rendben tartod a munkakörnyezeted, akkor az is egészen biztos, hogy nem gyomorgörccsel ülsz majd le dolgozni, hiszen a tér minden szempontból alkalmas lesz arra, hogy kreatív és kihívást jelentő feladatokat oldj majd meg.

Ha pedig grátisz az ízlésed szerint is dekorálod és személyre szabott a felségterületed, akkor még az is lehet, hogy világokat váltasz majd meg!

Bien tipp: Régi dobozokból, poharakból, kaspókból nagyszerű tárolókat alakíthatsz ki az írószereid és mappáid számára. Fújd le őket például arany színűre, és máris menő kiegészítők válnak belőlük!

 

Apropó, dekoráció!

Bár sokak szerint a dekoráció felesleges és csak pénzkidobás, mi mégis úgy gondoljuk, hogy néhány apró trükkel motiváló munkakörnyezetet hozhatsz létre, fillérekből.

Már néhány apróság is nagy segítség lehet, hiszen egy-egy motiváló gondolat vagy apró figura segíthet a munkában vagy emlékeztethet arra, hogy mik is a hosszútávú céljaid.

A lényeg, hogy teremts hanglatot! Ha Te például imádod a növényeket, akkor mindenképpen tegyél ki az asztalra egyet, vagy ha odáig vagy a színes tollakért és jegyzetlapokért, akkor tárazz be belőlük.

Teljesen mindegy, hogy hogyan, a lényeg, hogy olyan inspirációs sarkot hozz létre, ahol jól érzed magad és ahol a legjobb ötleteid születnek majd.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást