Stílus

Vicces újévi fogadalmak, amik lehet, hogy inkább beválnak, mint a komolyak

Vicces újévi fogadalmak, amik lehet, hogy inkább beválnak, mint a komolyak

Az emberek jó része megfogad egyet s mást az új évben, általában egy szebb, jobb, boldogabb, egészségesebb élet reményében. A legtöbbünknek már az első hetekben kifullad a lelkesedés, de jellemző, hogy az újévi fogadalmak általában is csak rövid életűek, néhány hónapon belül már csak a „majd jövőre újra megpróbálom” marad belőlük. Sokkal könnyebben menne az egész, ha nem vennénk ennyire komolyan – ezek a viccek most segíthetnek átvészelni a fogadalomtétel és a csúfos kudarc közötti néhány hetet.

Meglepő, de kutatások szerint a január közepe, ezen belül is a január 12-e az a pont, amikor a legtöbben úgy döntünk, hogy mégsem éri meg az újévi fogadalmainkkal vesződni, és inkább maradjon minden a régiben. Nagyjából 80 százalékra tehető azoknak az embereknek az aránya, akik nem elég kitartók ahhoz, hogy néhány héten belül ne unjanak bele a változtatásokba. Arról lehetne vitatkozni, hogy mi alapvetően a probléma, és miért megy ilyen nehezen az elhatározás betartása, de több értelme van annak, ha inkább a dolog viccesebb oldalát fogjuk meg – véresen komoly fogadalmak helyett inkább mesélj az alábbiakhoz hasonló vicceket a barátaidnak! Értékelni fogják, hogy nem megint a kövér pénztárca – vékony alak vonalon mozogsz, hanem tényleg tudod lazán venni a helyzetet.

„Idén azt fogadom meg, hogy segítek a barátaimnak 5-6 kilót hízni, hogy vékonyabbnak tűnjek mellettük.”

„Idén azt fogadom meg, hogy türelmesebb leszek a hülyékkel, de csak akkor, ha nem pazarolják az időmet többet az eddigieknél is.”

„Nem untatom a főnökömet azzal, hogy mindig ugyanazokat a kifogásokat keresem arra, miért kell előbb lelépnem a munkából. Megígérem, hogy kitalálok új kifogásokat is.”

„Minden rossz tulajdonságomról le akartam mondani az új évben, de kiderült, hogy senki nem szereti azokat, akik félbehagyják a dolgokat. Úgyhogy inkább folytatom őket.”

„Minden bajod addig tartson, ameddig az újévi fogadalmad!”

„Idén új hobbiba kezdek. Mondjuk legyen ez a hobbi a halogatás. Na jó, majd inkább elkezdem máskor.”

„Többször vásárolok be a boltban, mint ahányszor étteremben eszem, főleg akkor, ha ingyen kóstolókat osztogatnak.”

„Idén sokkal ügyesebb leszek az önkontrollban. Bár már így is fontos szabály nálam, hogy a ginnél nem iszom erősebb piát – reggeli előtt.”

„Az emberek azt hiszik, hogy az új év egy vízválasztó, de rossz hírem van: ha a múlt évben rossz volt az életed, valószínűleg az újban is az lesz.”

„Az újév ünneplése csak arra jó, hogy a papírvállalatok csak lehúzzanak minket egy új naptárral minden évben.”

„Az idei újévi fogadalmam az, hogy kicsit optimistább legyek: mindig legyen félig teli a pohár, lehetőleg mondjuk borral, sörrel vagy rummal.”

„Félreteszek szűkösebb időkre. Mondjuk azokra, amikor esik az eső, és nem jutok el a boltba – ilyenkor majd inkább online rendelek.”

„Az az újévi fogadalmam, hogy többet fogok olvasni. Be is állítottam, hogy a tévé minden sorozatot feliratozzon.”

„A feleségem még mindig nem árulta el, mik az újévi fogadalmaim.”

„A statisztikák azt mutatják, hogy egy átlagember 89-szer szexel egy évben. Micsoda nap lesz ez a december 31-e!”

„Az idei újévi fogadalmam az, hogy nem lógok együtt többet olyanokkal, akik megkérdezik, mi az újévi fogadalmam.”

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást