Elhitted? Vicces álhírek, amiknek sokan bedőltek

Elhitted? Vicces álhírek, amiknek sokan bedőltek

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / Elhitted? Vicces álhírek, amiknek sokan bedőltek

1. A kóla ereje

Tudjuk jól, hogy nem éppen a legegészségesebb ital a világon a kóla, de talán mégsem szolgált rá annyi rémhírre, amennyi terjed róla a világhálón. Bár kétségtelenül jó kisebb fajta takarítási munkákhoz is, köszönhetően szénsavtartalmának, teljesen alaptalan a pletyka, hogy egy éjszaka alatt képes lenne feloldani a vasszöget. 

 

2. Fotó a nőről, aki 69 gyereket szült

Szintén évek óta terjed online a hír egy orosz asszonyról, aki 69 gyermeknek adott életet. Ha gyorsan kiszámoljuk, rájövünk, hogy ez lehetetlen, azonban a hír arról is szól, hogy a nő 16 ikerpárnak, 7 hármasikernek és 4 négyesikernek adott életet 1725 és 1765 között.

Ha a történet csodával határos módon valóban igaz is, és képes volt a 18.

század végén kihordani ennyi ikerterhességet és életet adni a gyermekeknek, a hírhez kapcsolódó fotó biztosan hamis, hiszen a fotográfiát jóval később találták fel. 

BrightSide

3. Macskák az üvegben

Egy időben újra és újra felbukkantak hírlevelekben azok a szerencsétlen sorsú, úgynevezett bonsai macskák, akiket kölyökkorukban üvegekbe tesznek és abban várják meg, hogy növekedjenek. A harcos állatvédők természetesen rögtön rárepültek a témára, hiszen ilyen fokú állatkínzás valóban példa nélküli lenne… ha igaz lenne, azonban szerencsére semmilyen valóságalapja nincs. 

Bonsai macskák

4. Hercules, az óriáskutya

Szintén sokszor találkozhattunk Hercules, a hatalmasra nőtt eb fotójával, akit gazdái – hogy bizonyítsák hihetetlen méreteit – egy ló mellett is lefotóztak. A kevésbé gyakorlott szem talán nem figyel fel arra, hogy a fotó manipuláció. Ha jobban elmerülünk a részletekben, hamar kiderül, hogy bizony csupán manipulált fotóról van szó és nem létezik a ló méretű, 128 kg-os rekorder kutya. 

The Museum of Hoaxes

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást