7 dolog, amit a vendégeid nem szeretnek nálad, de nem merik elmondani

7 dolog, amit a vendégeid nem szeretnek nálad, de nem merik elmondani

Címlap / Otthon / Háztartás / 7 dolog, amit a vendégeid nem szeretnek nálad, de nem merik elmondani

1. Kutyaszőr a lakásban

Ha van otthon kutyusod, sajnos elkerülhetetlen, hogy a szőre ne kerüljön rá a bútorokra. Még akkor is, ha például nem járhat fel a kanapéra, ezt a ruháddal felviszed, és egy idő után megszokja a szemed.

Ez az, ami viszont azonnal feltűnik azoknak a vendégeknek, akiknek nincs házi kedvencük! És ez az, ami kifejezetten rossz érzéseket vált ki belőlük, hiszen akaratlanul is azt feltételezik, hogy nem takarítottál ki alaposan.

2. Nem kérdezel rá arra, hogyan kérik

A vendéglátás egyik alapja, hogy megkérdezed őket, innának-e egy csésze kávét vagy egy bögre teát. Azonban vannak, akik az igenlő válasz után automatikusan saját preferenciáik alapján készítik el az italt, tesznek bele cukrot vagy tejet, anélkül, hogy megkérdeznék a vendéget, mit szeretne.

Lehet, hogy csak a kedvesség vezérel, mert ismersz például egy szuper receptet, de könnyen lehet, hogy amivel fel akarod dobni az italt, nem tartozik a meghívottak kedvencei közé. Jobb, ha mindenre rákérdezel!

Illemtani szabályok vendégségben
Farknot_Architect/istockphoto.com

3. „Egyél egy kicsit, na!”

Ez az a hiba, amibe valószínűleg te is beleestél már! Amikor vendégek érkeznek hozzád, hiába nem vacsorameghívásról van szó, akkor is kikészítesz mindenféle finomságot az asztalra? Ez nagyon kedves dolog, és sokak szemében plusz pont; de az már kevésbé, ha utána erőlteted az evést.

Persze érdemes felajánlani, de a nemleges válasz után inkább ne hozd fel húsz percenként, hogy „de ezt muszáj megkóstolnotok”, mert úgy érezhetik, hogy rájuk erőszakolod a kaját. Jobb, ha hagyod, hogy mindenki a saját kedve szerint nassoljon.

Oldalak: 1 2 3

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást