Család / Életmód

Mit vegyél a gyereknek? 6 ajándéktipp iskolakezdéshez

Mit vegyél a gyereknek? 6 ajándéktipp iskolakezdéshez

Közeleg a szeptember, hamarosan elkezdődik az iskolákban a tanítás. A kezdet mindig hatással van a folytatásra, ezért fontos, hogy az első napon mi, hogyan történik. Ha az ismerőseid között van olyan gyermek, aki először lép be az iskola kapuján, és szívesen megajándékoznád, akkor adunk neked néhány ötletet, hogy mivel lephetnéd meg ebből az egyszeri és megismételhetetlen alkalomból. 

Költség

Gondold át, hogy mekkora összeget szánsz az ajándékra. A kiadások oroszlánrészét ilyenkor általában a szülők és a nagyszülők vállalják magukra. 

Ők vásárolják meg a kötelező iskolai kellékeket, amelyekkel minden kisdiáknak rendelkeznie kell ahhoz, hogy iskolába járhasson. Minden gyerek kap tolltartót, iskolatáskát, tornazsákot

Kérdezd meg szülőket, hogy a legfontosabb iskolai eszközök közül miket vásároltak már meg, és ha valami még hiányzik, azt beszerezheted.

Ami még hiányzik

Érdemes szép íróeszközöket beszerezni: színes ceruzákat, radírgumit, vonalzót. Ezeknek a gyerek akkor is hasznát veszi, ha már van neki, hiszen hamar elkopnak, és mindig vannak köztük kedvencek. 

Tudakold meg a szülőktől azt is, hogy szükség van-e speciális eszközökre, például rajzsablonra. 

Az ivókulacs és egy hozzá illő tízórais doboz is nagyon jó ajándék lehet, örülni fog neki a gyerek. Érdemes előfizetni valamilyen gyermekeknek szóló magazinra, amit szívesen lapozgat, arra gondolva, hogy nemsokára ő is fog tudni olvasni belőle.

Könyvek, játékok

Az iskolakezdéshez könyveket is kell vásárolni. Ezek mellett vannak olyan kiadványok, amelyek segítik a gyereket a tanulásban, például foglalkoztatók, verses- és meséskönyvek, gyerekdalokat tartalmazó CD-k és DVD-k

Régi és kortárs irodalmi művek egyaránt megfelelőek, azonban előzőleg érdemes ezzel kapcsolatban is megkérdezni a szülőket, hogy mi az, ami a gyermeknek tetszik, például az egyik általa kedvelt mesét, amit a tévében látott, mesekönyvből is megismerheti, és foglalkoztató füzetből egy felnőttel közösen feldolgozhatja a cselekményét, miközben behatóbban megismerheti a mesehősök jellemét.

Ajándékok saját kezűleg

Van, aki szereti saját kezűleg előállított ajándékokkal meglepni azokat, akik számára kedvesek.

Az ilyen ajándék sokat elmond arról is, aki készíti és adja, és arról is, aki kapja. Egy képkeret, melyet magunk festettünk, alkalmas arra, hogy a szülők beletegyék a gyereknek az első napon készült fotóját. 

Egy órarend, amelyre a táblázat köré képeket rajzoltunk, dísze lehet a gyerekszobának. Egy festett dobozkában összegyűjtheti az iskolás évek alatt kihullott fogacskáit.

Finomságok

Ha jól tudsz sütni, főzni, akkor süteménnyel, édességgel, hidegtállal is megajándékozhatod a kis iskolást és hozzátartozóit. Egy szépen elrendezett gyümölcstállal szintén örömet okozhatsz. 

Örülni fognak neki, hiszen az előkészületek alatt annyi a tennivaló, hogy mindig van, amire nem jut idő. Mindenesetre érdemes előre bejelenteni a szándékodat, ha sütést vagy főzést tervezel, hogy a szülőknek ne kelljen annyi egyéb dolog mellett még az ételről is gondoskodniuk.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást