Dekor / Otthon

6 végtelenül egyszerű húsvéti dekor, fillérekből – Így készítsd el!

6 végtelenül egyszerű húsvéti dekor, fillérekből – Így készítsd el!

Ha még nem készítetted el a húsvéti dekorációt, de szeretnél valami egyedit, ugyanakkor nem akarsz rá vagyonokat költeni, jó helyen jársz: cikkünkben könnyen elkészíthető kreatív ötleteket mutatunk, melyen megvalósításához nem kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod.

Vidám húsvéti kopogtató

Ha el szoktad tenni a karácsonyi kopogtatód kellékeit, keresd elő a koszorúalapot, hiszen könnyűszerrel húsvéti köntösbe bújtathatod néhány színes tojás segítségével.

A díszítéshez először is szükséged lesz egy ragasztópisztolyra, mellyel felrögzíted a tojásokat. Ha szeretsz kreatívkodni, biztos van már ilyened, ha még nincs, pár ezer forintért tudod beszerezni – csak egyszer kell megvenni, és nagyon megkönnyíti  a dolgod, ha ragasztani kell, szinte bármilyen anyaghoz jó. Színes hungarocell tojásokat pár száz forintért készen is vehetsz, vagy te magad is befestheted őket, ezen kívül még egy széles szalagra lesz szükséged, ha a fotón látható masnit szeretnél a kopogtató tetejére, de anélkül, csak a tojásokkal is remekül mutat majd.

Ragaszthatsz zöldet és szárított virágokat is, minden a fantáziádra van bízva, a tojások mindenképp húsvéti hangulatot kölcsönöznek a koszorúnak, melyet amint kész, már akaszthatsz is a bejárati ajtóra.

 

Nyuszis csomagolás

Ha van gyerek a családban, akit szeretnél meglepni néhány csokitojással vagy apróbb ajándékkal, ezzel az egyszerű ötlettel megadhatod a módját a stílusos húsvéti csomagolásnak.

Nem kell hozzá mást tenned, mint nyusziformákat kivágni papírból – ez lehet csomagolópapír vagy sima karton is –, majd két-két formát egymásra illeszteni úgy, hogy a széleiket összeragasztod. Ne ragaszd végig, egy kevés helyet hagyj ki, ahol belebújtatod a csokitojásokat, majd itt is ragaszd össze.

A nyusziknak ragassz bojtot is, melyet legkönnyebben úgy készíthetsz el, ha színes fonalat feltekersz egy villa fejére, középen megkötözöd cérnával, majd szétvágod hurkoknál a fonalat, és bojtszerűen elrendezed a végeket.

 

Nyuszis üvegcsék

Könnyedén húsvéti hangulatot teremthetsz egyszerű befőttesüvegek segítségével is.

Kartonpapírból vágj ki nyusziformákat, ragaszd őket az üveg falára, és már kész is.

Tehetsz az üvegbe gyertyát, használhatod mécsesként, de a fotón látható módon tojásokat is rakhatsz bele, fokozhatod a hatást, ha az üveg aljába raffiát teszel, és a szájára is kötsz egyet.

Az üvegcsék nem csak a dekor részeként mutatnak jól, ajándékba is adhatod őket megtöltve, vagy akár üresen is.

 

Girland tojásból

A girland nem csak karácsonykor lehet a dekoráció eleme, színes tojásokból elkészítve húsvétkor is telitalálat: igazán vidám és ráadásul olcsó megoldás.

Különböző színes papírokból készítheted el: vágd ki őket tojásformára, majd a tojásokat hajtsd ketté, élezd le a felezővonalaknál, és ragaszd össze őket a fotón látható módon.

Cérnára felerősítve belógathatod őket a függöny elé, de a lakás bármely pontját díszítheted saját készítésű girlandoddal.

 

Barkaágak

Bár a barkaágakra húsvétkor általában tojásokat aggatnak, egy szép vázába vagy kancsóba állítva az ágak önmagukban is gyönyörűen mutatnak, de néhány saját készítésű dísszel is feldobhatod őket.

Színes kartonból vágj ki pillangóformákat, és ragasztópisztollyal erősítsd őket az ágakra, vagy akár magára a vázára is.

Tojás és kiscsibe nélkül is lehet tavaszi, húsvéti hangulatot teremteni.

 

Nyuszis teríték

A húsvéti menühöz húsvéti teríték is dukál – ha te is így gondolod, próbáld ki ezt az egyszerű, de nagyszerű ötletet, melyhez nem is kell más, mint főtt tojás és szalvéta.

A tojásra rajzolj arcot, a szalvétából pedig hajtogass nyuszifüleket a fotón látható módon, egy szalag vagy cérna segítségével kösd a tojás köré, és kész is van – ezzel az egyszerű technikával biztosan mosolyt csalsz vendégeid arcára.

 

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást