A pár végigfotózta lányuk örökbefogadását. Nem bírod ki könnyek nélkül!

A pár végigfotózta lányuk örökbefogadását. Nem bírod ki könnyek nélkül!

Címlap / Életmód / Család / A pár végigfotózta lányuk örökbefogadását. Nem bírod ki könnyek nélkül!

David és Sarah Olsen átlagos minnesotai pár, akiknek közeli jó barátja egy tehetséges fényképész, Kristen Prosser. A házaspár életében nemrég valami különleges és csodálatos dolog történt: örökbe fogadtak egy kislányt, Kristen pedig velük volt, hogy az első találkozás minden varázslatos pillanatát megörökítse.

„Tudtuk, hogy valaki még hiányzik”

David és Sarah 10 éve házasok, és már együtt nevelték két közös, biológiailag is saját gyermeküket, a hatéves Zakaryt és a hároméves Levit. Ugyan boldogságban éltek, mégis, ahogy elmondták: tudták, hogy valaki még hiányzik.

„Három gyerek. Mindig is három gyereket akartunk” – mondta Sarah a DailyMail-nek. Második kisfiuk megszületése után azonban úgy tűnt, erről a tervükről sajnos le kell mondaniuk.

Levi ugyanis egy ritka születési rendellenességgel született, ami a gerinc izmainak fejletlenségét okozza. A kisfiú születésekor az orvosok azt mondták a párnak, hogy fel kell készülniük arra, hogy a gyereknek problémái lesznek a finommotoros mozgásával, és talán járni sem tanulhat meg.

Mivel ha valakinek ezzel a rendellenességgel születik gyermeke, magas az esélye annak, hogy a probléma a később születő gyermekeknél is megjelenik, az orvosok nem javasolták a párnak, hogy harmadik gyereket is vállaljanak. David és Sarah ennek ellenére úgy döntött, tovább próbálkozik, a nő azonban nem esett teherbe.

„Aztán egyszer csak, mintha felkapcsoltak volna egy lámpát, rátaláltam a megoldásra, és olthatatlan vágyat éreztem arra, hogy örökbe fogadjunk egy kisbabát” – mesélte el Sarah, hogyan döntöttek az adoptálás mellett.

Első látásra szerelem

A pár jóbarátja, a fotós Kristen azt mondta a lapnak, mindig is szeretett volna végigfotózni egy örökbefogadást, és nagyon boldog, amiért a különleges élményt hozzá közel álló emberekkel élhette át.

A sorozat a reptéren kezdődik – a pár egy héttel az után indult útnak, hogy megtudták, Floridában valaki őket választotta ki, és hamarosan egy kislánnyal, Tilly Pearllel térhetnek haza. A képeken az izgatott pár a telefonján mutatja az újszülött baba fényképét, majd nem sokkal később már egy kórházi teremben várakoznak, hogy találkozhassanak a kislánnyal, aki ettől a pillanattól családjuk tagja lesz.

A kép, amin a pár először látja meg a kislányt, valóban megható, ahogy pedig kézbe veszik a csöppséget, látszik, hogy azonnal kialakul a kötelék. „Rögtön szerelembe estem, ahogyan megláttam. Ugyanazt éreztem, mint miután a fiaimat megszültem. Azonnal kialakult a kötelék.” – mesélte később Sarah.

Másoknak is erőt adhatnak

A pár elmondta, a képeket azért készítették, hogy a közeli ismerőseikkel, barátaikkal megoszthassák az élményt, és hogy örök emlék legyen számukra a lányukkal való találkozás, de cseppet sem bánják, hogy a fotók ekkora érdeklődésre tartanak számot.

Azt mondják, az örökbefogadás még mindig kicsit tabu témának számít, és ez még nehezebbé teszi azt a rögös utat, amit az örökbefogadás előtt álló pároknak kell végigjárniuk. Ahogy mondták, azt remélik, hogy a képeik erőt adnak ezeknek a pároknak, hiszen megéri a sok türelem és utánajárás. Mi pedig azt reméljük, hogy a képek talán egy kis megnyugvást adnak Tilly Pearl szülőanyjának is, aki minden bizonnyal élete egyik legnehezebb döntését hozta meg.

Képek forrása: Kristen Anne Photography 

VIDEO Közvetlen járat Budapestről: ezekkel a látnivalókkal csábít Tirana

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!