Valóban az exed hiányzik, vagy csak az, hogy kapcsolatban legyél?

Valóban az exed hiányzik, vagy csak az, hogy kapcsolatban legyél?

Címlap / Szerelem / Párkapcsolat / Valóban az exed hiányzik, vagy csak az, hogy kapcsolatban legyél?

Szakítás után nem könnyű szembenézni az ürességgel, amit a másik fél, vagy a kapcsolat hagyott maga után. Mielőtt elkövetnéd azt a hibát, hogy újra beleveted magát az ex karjaiba – akit lehet, hogy már nem is szeretsz – érdemes egy kis önvizsgálatot tartani és megállapítani, hogy valóban a személy hiányzik-e, vagy csak a kapcsolati státusz.

Miért ért véget a kapcsolat?

Minden szakításnak oka van, sokszor nem is csak egy. Bármennyire is úgy érzed, hogy hiányzik az ex, mielőtt felhívnád és visszakönyörögnéd magad, gondolkodj el azon, hogy miét mentetek szét. Mást vártatok a kapcsolattól, kibékíthetetlen ellentétek voltak köztetek, vagy csak belekényelmesedtetek és már nem voltatok boldogok együtt?

Ha nem csak egy triviális vita volt a kiváltó ok, hanem fundamentális különbségek, akkor valószínű, hogy semmi értelme nem lenne újrakezdeni, mert nem fogtok összeilleni soha.

Sokat jár az exed a fejedben?

Mikor magad alatt vagy és arra vágysz, ami akkor volt, mikor még együtt voltatok, akkor érdemes feltenni magadnak a kérdést, hogy mi is az pontosan, ami hiányzik. Ahogy nevet, ahogy csókol, vagy a humora? Vagy csak az, hogy együtt viccelődj, nevess valakivel, vagy egy ölelés? Nem könnyű megállapítani a különbséget, hiszen az elmúlt időben csak a volt barátoddal voltál ilyen intim kapcsolatban, de azért ajánlatos megpróbálni.

Lehet, hogy csak magányos vagy?

Ha egyedül érzed magad és hiányzik valaki közelsége, az teljesen természetes.

Néha mindenki magányos, ebben semmi szégyellnivaló nincs, hiszen jó érzés hozzábújni valakihez, kedves kis semmiségeket suttogni egymás fülébe, reggelit készíteni együtt, vagy napközben küldeni és kapni egy törődő üzenetet.

Azt azonban fontos tudni, hogy ezeket a dolgokat nem feltétlenül kell egyetlen emberhez kötnünk. Csak egy párra vágysz, vagy őrá vágysz? Tudni kell, hogy csak egy társ hiányzik, vagy a konkrét személy.

El tudod képzelni, hogy mással vagy?

Talán ez az egyik leghatásosabb módja annak, hogy eldöntsd, mire vágysz. Idézz fel egy jó emléket, egy boldog pillanatot, amit az exeddel töltöttél: egy kirándulást, egy romantikus vacsorát, vagy csak egy estét, amikor összebújva néztetek egy filmet.

Most pedig képzeld el, hogy mindezt valaki mással csinálod. Nem kell konkrét személynek lennie, egy arctalan férfi-alak is megteszi.

El tudod képzelni ugyanezt egy másik férfival? Ha egyáltalán nem megy, akkor még vannak érzéseid az exed iránt, ha pedig sikerül, akkor csak egy kapcsolat hiányzik az életedből.

Milyen érzés, mikor az exeddel beszélsz?

Beszéltek még egyáltalán? Amennyiben igen, meg kell vizsgálni, hogy ez azért van-e, mert még nem zártátok le a kapcsolatot, vagy csak udvarias érdeklődés az oka. Ha nem beszéltek egyáltalán, esetleg tapogatózásként ráírhatsz, vagy felhívhatod, így megtudhatod, hogy érzel-e még iránta valamit. Vannak még benned tüskék, vagy dolgok, amiket el akarsz mondani neki?

Miután letetted a telefont, megkönnyebbülést érzel, vagy vágyódást?

Ha ő vetett véget a kapcsolatnak és érzed rajta, hogy nincs ínyére a veled való további kommunikáció, akkor egyértelmű, hogy el kell engedni a dolgot. Ha te mondtad ki, hogy vége, de miközben beszélsz vele, úgy érzed, ez hiba volt és biztos vagy benne, hogy az ő személye az, ami hiányzik, akkor újra elkezdhetsz közeledni, de csak óvatosan, nehogy az legyen a vége, hogy érzi, játszol az érzelmeivel.

VIDEO Így viseled az egyedüllétet, csillagjegyed szerint

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!