Tényleg butábbak? 5 meghökkentő tény a szőkékről

Tényleg butábbak? 5 meghökkentő tény a szőkékről

Címlap / Stílus / Haj / Tényleg butábbak? 5 meghökkentő tény a szőkékről

Angyaliak, ugyanakkor legtöbbször szexszimbólumok a szőke nők. A férfiak imádják őket, de ha olyan neveket említünk, mint Marilyn Monroe, Brigitte Bardot, Kate Hudson vagy Gwen Stefani, akkor kijelenthetjük, hogy a hölgyek is rajonganak értük.

Életében egyszer szinte minden nő befesti aranyszínűre a haját, hogy kipróbálja, milyen lehet szőkének lenni. Pedig a szőke nős viccek nem kímélik a világos fürtű hölgyeket, sőt, sokak szerint könnyen kaphatóak is. Nos, a tudomány választ ad arra, mennyire nem igazak ezek a vádak, hiszen a szőkék se nem buták, se nem könnyűvérűek. Íme öt meglepő tény a lenhajú hölgyekről!

1. Nagyon ritka az eredeti szőke

A világ hemzseg a szebbnél szebb szösziktől, azonban csak kis százalékuk szőke „gyárilag”. A szőke hajért egy triviális mutáció felelős a DNS-ben, mégis ez okozza a világos szőrzetet. De még akkor sem biztos, hogy szőkék maradunk, ha kiskorunkban azok vagyunk. Ugyanis hiába drukkolnak az anyukák, a szőkén született gyerekek nagy része tízéves korára besötétül. Ezt a melanin okozza, ami egy hajban, szemben és bőrben megtalálható sötét színű pigment. A melanin mennyisége dönti el azt is, hogy mennyire tudunk nyáron lebarnulni.

A népesség mindössze két százaléka eredeti szőke, aki tehát kiskorában az, lehet, hogy felnőttként már csak akkor marad szöszke, ha festi a haját.

2. Magasabb az IQ-juk

Ugyan a szőke nős viccek az említett hölgyek értelmi képességeiből űznek gúnyt, de egy kutatás szerint semmi valóság alapjuk nincs, sőt! Az Ohio Állami Egyetem több mint tízezer nőt vizsgált az intelligenciájuk alapján és ez eredmények meglepőek voltak.

Az összes hajszín közül a szőkék végeztek az élen, átlag 102,7-es intelligencia hányadossal.

Utánuk következtek a barnák 102,3, majd a vörös hajúak, 101,2 százalékkal. A sort a feketék zárták 100,5-tel. Ha szőke vagy és ezt olvasod, nyugodtan említsd meg ezeket az adatokat annak, akitől a legközelebbi szőke nős viccet hallod.

3. Több ösztrogén van a szervezetükben

A tudomány szerint a természetes szőkék DNS-ében több a női hormon. Az ösztrogén a fő szex-hormon, ami a másodlagos nemi jellegek kialakulásáért is felelős. A magasabb szintű ösztogénnek köszönhetően a szőke nők arca finomabb, például kisebb az orruk és hegyesebb az álluk. Ennek köszönhetően nőiesebb a megjelenésük, sőt, a testszőrzetük is kevesebb, de a magasabb hormonszintnek nemcsak előnyei vannak, hiszen menstruációjuk is erősebb és könnyebben is híznak emiatt.ű

4. A férfiak segítőkészebbek irányukban

A feminizmus virágkorát éli, de ennek ellenére egy hölgy olykor rászorulhat egy erős férfi segítségére. Hogy ennek mi köze a hajszínhez? Dél-Bretagne francia tudósai folytattak ezzel kapcsolatban egy érdekes kísérletet. Szőke, barna és fekete parókában pompázó nők részvételével azt vizsgálták, hogyha a hölgy elhagy egy kesztyűt egy férfi előtt, az utána viszi-e. A fekete hajú hölgyeknek 57 százalékban szóltak, a barnáknak 59, a szőkéknek pedig 76 százalékban.

A kutatók szerint ennek oka az, hogy a férfiak a szőkeséget a fiatalsággal és egészséggel társítják, ami a termékenységgel van összefüggésben.

Tehát kimondhatjuk, hogy igen, a férfiak a szőkéket előnyben részesítik.

5. Sikeresebbek és többet keresnek

A Gueensland-i Egyetem 13ezer fehérbőrű nőt vizsgálva jutott arra az eredményre, hogy a szőke nők többet keresnek, mint sötétebb hajú nőtársaik. Ráadásul nem is kevéssel, hanem hét százalékkal, ami éves szinten már egészen jelentős összeg. A Cornell Egyetem kutatása is alátámasztotta ezt, hiszen ők arra jutottak, hogy a szőke pincérnőknek több borravalót adnak a vendégek.

És itt még nem ér véget a szőke nők sikere, hiszen az is adatokkal alátámasztott tény, hogy gazdagabb férjeik is vannak, hiszen férjeik átlagosan 6 százalékkal keresnek többet, mint a többi hajszínű hölgyek férjei.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást