Otthon / Dekor

Undi helyek a lakásban, amik eszményien is kinézhetnek

Elhanyagolt zugok, amikre legszívesebben rácsukjuk az ajtót és nem örülünk, ha a vendégek idetévednek – vagy használni kényszerülnek őket. Pedig a lakásod minden egyes négyzetmétere lehet örömforrás, csak egy kis figyelemre és szeretetre van szükségük. Egyáltalán nem elvetemült gondolat, hogy a WC berendezése és dekorja ugyanolyan örömet okozzon, mint a nappalidé – mutatjuk is, mire gondolunk!

Mosókonyha

 

 

 

Oké, nem töltesz itt sok időt, mondhatnád, hogy mindegy, hol válogatod a szennyest, de nem lenne jobb érzés egy olyan helyiségbe belépni, mint ezeken a képeken? Ráadásul ehhez tényleg nem is kell sok: a beépített bútorok ára sokszorosan megéri, hiszen BÁRMIT elnyelnek, ha pedig egy vidám, kellemes színre fested őket, az egész helyiség hangulatát megváltoztatják. A falakra kerülhet mintás és strapabíró vinyl tapéta, a padlóra pedig elegáns csempét utánzó PVC. Ha emellett még néhány dekorációs tárgyat, például képeket vagy művirágot is kiteszel, tényleg öröm lesz a házimunka.

WC helyiség

 

 

 

A mellékhelyiség sokszor a lakás legelhanyagoltabb része, pedig gondolj bele: aprócska alapterülete miatt tényleg nem kerül sokba ide egy drágább tapéta vagy elegánsabb csempe sem, úgyhogy miért ne élnéd itt ki a kreatív hajlamodat? Válassz merész mintákat vagy akár egészen sötét színeket, amelyeket a lakás többi helyiségében nem mertnél használni, vagy tegyél be pár növényt és egy keretezett képet a letisztult, elegáns hatás kedvéért.

Olvastad már?  Kipróbáltuk a gőztisztítót csempén, sütőben, vízkövön: megéri-e beruházni rá?

Kamra

 

 

 

Vajon hány üveg lejárt befőtt lapul a polcok hátsó részén, és mitől ragad a szekrényajtó? A kamrának csak egy jó alapos nagytakarítás, meg egy kis rendszerezés kell. Jöhetnek a mennyezetig érő polcok, ha egységes üvegeket, kosarakat és fiókokat teszel rájuk, nem csak áttekinthetőbbek lesznek, de sokkal jobban is fognak kinézni.

Kerti tároló

 

 

 

Egy kert rendben tartásához elengedhetetlenül szükséges néhány szerszám, de ki mondta, hogy ezeket nem lehet úgy tárolni, hogy ne nézzenek ki jól? A titok a rendszerezettségben rejlik: akár egy nagy lemezre akasztod fel az eszközöket, akár egy kis fa tárolót festesz le, akár egy raklapot gondolsz újra, a gondosan elrendezett szerszámok mindig elegáns, átgondolt, rendszerezett hatást keltenek, ami pedig igazi örömöt okoz a szemnek.

Garázs

 

 

 

Ha most csak hányódnak itt a szerszámok, a sícuccok és néha félre kell rúgnod a hólapátot, hogy ki tudj tolatni a kocsival, akkor nézz ezekre a képekre és mondd utánunk: meg tudom csinálni! Egy kis odafigyeléssel, rendszerezéssel és néhány jól átgondolt bútorral a garázs a DIY projektek tökéletes helyszíne lehet, de akár építhetsz ide egy galériát is, ahová a pasik elvonulhatnak sörözni vagy meccset nézni. Miért hagynál ki egy ilyen lehetőséget, hogy még klasszabbá tedd az otthonotokat?