Túrós-lazacos lepény

Túrós-lazacos lepény

Címlap / Életmód / Receptek / Túrós-lazacos lepény

Lepd meg családodat ezzel az egyszerű finomsággal, mely garantáltan nemcsak a gyerekek kedvence lesz!

Hozzávalók:
– 4 nagy vagy 8 kis hal
– 200g lazac konzerv
– 100g krémtúró
– 1 szárzeller, finomra aprítva
– 2 marék spenót
– 1 citrom leve
– fél narancs leve
– 1 evőkanál tárkony
– kevés fekete bors
– 250g rétes tészta

Elkészítés:
– A krémsajtot keverd össze a citrom- és narancslével, valamint a tárkonnyal és a borssal, majd tedd félre.
– Alacsony lángon fonnyaszd meg a spenótot egy serpenyőben, majd add hozzá a krémtúrót és a szárzellert.
– Terítsd ki a rétes tésztalapot és vágd 4 nagy egyforma téglalapra vagy 8 kisebbre. Óvatosan vágd őket hal alakúra.
– Minden egyes „halszelet” közepére kanalazz a krémtúróból, ennek tetejére pedig halmozz a lazacból. Ezt még belocsolhatod extra narancslével.
– 200 Celsius fokos sütőben süsd körülbelül 15-20 percig, amíg a tészta puffos lesz.

Jó étvágyat kívánunk!

VIDEO Ezek a szerencsehónapjaid 2024-ben

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!