Ha így tesszük a tükröt, pénzt vonzhatunk be – A Feng Shui szerint

Ha így tesszük a tükröt, pénzt vonzhatunk be – A Feng Shui szerint

Címlap / Otthon / Dekor / Ha így tesszük a tükröt, pénzt vonzhatunk be – A Feng Shui szerint

A Csi, azaz a pozitív energia áramlása a Feng Shui lényege és azt a praktikát, amikor egy kisebb tárggyal irányítjuk és javítjuk egy helyiségben a csi erejét vagy irányát, azt kínaiul Xie Zi Fa-nak nevezik. Szó szerinti fordítása a „kis igazítások metódusa” és a tükrökkel pont ezt érhetjük el. 

A tükör maga a Víz elemét jelképezi, ami bölcsességet és befelé fordulást jelent. A víz bármely formát felvehet és nyugtatja idegeinket, ezért a Feng Shui szerint ítélkezés és akadályozás nélkül veri vissza a valóságot, ezáltal pedig tágítja tudatunkat és fókuszálja energiánkat. A tükör hatása hűsít, frissít és beinvitálja a térbe a jó csi-t azáltal, hogy betükrözi a szobába az ablakon kívüli világot és a fényt.

Milyen tükröt ne használjunk?

Kerüld el azokat a darabokat, amelyek töröttek, repedtek vagy tükörmozaikból vannak, mert az felaprózza a csi-t. A homályos, füstös tükör sem jó, mert tompítja az energiát és arra is figyelj, hogy a megfelelő magasságban legyen a falon, ne „vágja le” a fejed a tükörképed. A hegyes, éles formák helyett lehetőleg a kerek vagy sarkok nélküli alakzatú darabokat részesítsd előnyben. 

Javítsd ki a parancsnoki pozíciót

Ha az ágyból, a tűzhely vagy az íróasztal mellől nem látod az ajtót, akkor nem vagy „parancsnoki pozícióban”. Ezt remekül javíthatod ki tükörrel, amire rápillantva látod a helyiség bejáratát, ezáltal tudat alatt nyugtatod magad a biztonságérzettel. Az ágyhoz helyezz egy nagyobb tükröt – a falnak is támaszthatod – a konyhába és az íróasztalhoz elég is egy kisebb is. 

 

Hívj be barátságokat

Ha a közeli barátságokat szeretnéd erősíteni, akkor egy nagy tükröt helyezz a falra úgy, hogy az ebédlő asztalt veri vissza. Ezáltal megduplázod azt a szeretetet és támogatást, amit a belső körödtől kapsz.

 

Növeld a vagyonod

Ha több pénzt szeretnél bevonzani a Feng Shui erejével, akkor ezt úgy segítheted elő, hogy olyan helyre teszel tükröt, ahol a tüzet reflektálja. Tedd gyertya, kandalló vagy akár gáztűzhely közelébe, hogy megkettőzze a lángokat, de ügyelj arra, hogy ne pattanjon el az üveg a melegtől. A tűz eleme gyarapodást és sikerességet jelképez.

 

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást