A megoldás, ha maszatos marad a tükör. Így lesz foltmentes

A megoldás, ha maszatos marad a tükör. Így lesz foltmentes

Címlap / Otthon / Háztartás / A megoldás, ha maszatos marad a tükör. Így lesz foltmentes

A fürdőszoba különösen nehéz terep, hiszen ott még a hajlakk és szappanmaradványokkal, valamint a kézmosás közben rácsapódó vízzel is meg kell küzdeni. Próbálkoztam már újságpapírral, papírtörlővel, mindenféle termékkel, de valahogy a fürdőszobában izzadásig sikálva sem tudtam megoldani, hogy minden folt és csík eltűnjön. Utánajártam, milyen módszerekkel érhető el, hogy tökéletesen tiszták és maszatmentesek legyenek a tükrök!

A titok a háziasszonyok kedvence, az ecet mellett a gyógyszertári alkohol lehet, hiszen ezzel pillanatok alatt megszabadulhatsz a fogkrémtől, vízkőtől, bármilyen olyan folttól, amit egyébként percekig sikálhatnál.

AllaSerebrina/depositphotos.ocm

Lássuk, hogy pontosan mire lesz szükséged a megfelelő tisztításhoz:

  • mikroszálas törlőkendő
  • gyógyszertári alkohol
  • vattakorong
  • üvegtisztító folyadék vagy ecet

Hogyan csináld?

Önts egy kis alkoholt a vattára, majd gondosan nézd át a tükröt, hogy van-e rajta valahol olyan szennyeződés, amit tovább tart leszedni. Ez lehet hajlakk, fogkrém, bármilyen vastagabb, rászáradt termék. Utána egyesével dörzsöld le ezeket a vatta segítségével. 

Ha ezzel megvagy, akkor jöhet az üvegtisztító folyadék vagy az ecetes víz. Spriccelj egy keveset a mikroszálas törlőkendőre, de ügyelj arra, hogy ne ázzon át teljesen. Aztán hajtogasd össze a kendőt. A takarítást cikkcakk formában végezd az egyik saroktól átlósan haladva az ellentétes irányba. Így biztos lehetsz benne, hogy egyetlen rész sem fog kimaradn a takarítás során.

Utána már csak annyi a dolgod, hogy leellenőrizd a munkádat és megnézd, maradt-e ki egy-egy folt. Az ilyen foltokra is vesd be a benedvesített törlőkendőt, majd gyorsan töröld utána szárazra a tükröt.

Bónusz tipp: A makacsabb szennyeződések ellen az ecetes vízhez keverhetsz egy kevés mosogatószert is, ez ugyanis segít a zsíros szennyeződések feloldásában! Az ecet pedig egyébként vízkőoldó hatású is, így tökéletes lehet a fürdőszobában, ha természetes megoldást keresel. Helyettesítheted citromlével is, ennek a savassága is ragyogó végeredményt adhat!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást