10 tudományos állítás, ami hihetetlennek hangzik, de tényleg igaz!

10 tudományos állítás, ami hihetetlennek hangzik, de tényleg igaz!

Címlap / Kikapcsolódás / Szórakozás / 10 tudományos állítás, ami hihetetlennek hangzik, de tényleg igaz!

Néhány ilyen megállapítás pedig olyannyira hihetetlenül hangzik, hogy azt gondolnánk, csak egy sci-fi forgatókönyvéből ragadták ki; holott valójában az alábbi dolgok 100 százalékig igazak! Téged melyik döbbentett meg leginkább?

1. A férfiakban van egy genetikai hajlam, ami megjósolja, hogy inkább fiú vagy lány gyermekük születik-e nagyobb eséllyel a későbbiekben. Ezt pedig te is megállapíthatod: ha egy pasinak több húga vagy nővére van, mint fiú testvére, valószínűbb, hogy később lányai születnek majd.

2. Az Eiffel Torony mérete képes megváltozni, attól függően, épp milyen idő van. Amikor nyáron nagy a hőség, 15 centimérettel megnövekszik, mivel a benne található fém anyag a magas hőmérséklet hatására kitágul.

10 tudományos állítás, ami hihetetlennek hangzik, de tényleg igaz!3. Nem csak dohányzással tudsz nikotint juttatni a szervezetedbe, ez a vegyület ugyanis még a padlizsánban is megtalálható! Szerencsére elég sokat (pontosabban 9 kilót) kellene megenned egyhuzamban ahhoz, hogy olyan hatást érezz, mintha elszívtál volna egy szál cigarettát.

4. Számunkra megszokott dolog, hogy az éjszakai alvás közben többször is álmodunk, de a kisbabáknál ez egyáltalán nincs így. Neurológusok szerint ez a folyamat négy és öt éves kor környékén indul be, addig a gyermekek nem szoktak álmodni.

5. Noha az öngyújtó bonyolultabb szerkezetnek tűnik, mint egy gyufa, ez mégsem jelenti azt, hogy utóbbit használták előbb. Valójában ugyanis az öngyújtót 1823-ban, míg a gyufát 1826-ban találták fel!

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!

Oldalak: 1 2

»

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást