Egyre divatosabbak a növényi italok, amelyek készülhetnek zabból, mandulából, kókuszból, felsorolni is fárasztó – de melyik milyen előnyökkel rendelkezik, és mire kell vigyáznod, ha választasz? Összeraktuk neked a nagy tejhelyettesítő-határozót.
1/6 Mandulaital
A mandulaital hamar az egyik legnépszerűbbé vált a tejhelyettesítők piacán, ami nem is véletlen: van neki egy kellemes utóíze, ami különlegessé teszi a többi változat között. Természetes módon gazdag sok ásványi anyagban és vitaminban, főleg sok benne az E-vitamin. A tehéntejhez képest sokkal kevesebb kalória, zsír, viszont kevesebb fehérje is található benne.
Bár sütésben és főzésben is ugyanúgy használható, mint a tehéntej, nem olyan krémes, és nincs olyan intenzív íze, így kávéhoz például sokan nem szeretik. Arról nem is beszélve, hogy amióta megnőtt iránta a kereslet, a mandulaföldeken annyit dolgoztatják a méheket, hogy azok lassan kimerülnek – nem vicc, a méhészeknek ez jó üzlet, az ökoszisztémának viszont nem annyira.
A cikk a hirdetés után folytatódik a következő oldalon, lapozz!