Arc / Stílus

Trükkök, amikkel teltebb, húsos ajkakat varázsolhatsz magadnak

Trükkök, amikkel teltebb, húsos ajkakat varázsolhatsz magadnak

Mindig telt ajkakra vágytál? Külföldön hódít néhány horror trend, amivel ezt megpróbálják elérni, de én most a smink fegyverével segítek neked ebben! A profi szájkontúrozás nem olyan nehéz feladat, mint gondolnád, és egy apró kis trükköt is mutatok, amivel úgy növelheted optikailag ajkaid méretét, hogy az egyáltalán nem lesz természetellenes.

Első lépés: ajakápolás

Első lépésben elő kell készítened az ajkaid a kontúrozásra, illetve a rúzsozásra, hogy ne legyen száraz és cserepes.

Sminkelés előtt előtt 15-20 perccel alaposan kend be ajakápolóval, így az szépen beszívódik, mire nekikezdesz a festésnek.

Ha azonban tényleg profi és tartós végeredményt szeretnél, beszerezhetsz egy ajakprimert is, ami szépen kiegyenlíti az ajkaid felületét, és tökéletes alapot biztosít a rúzsodnak.

Kontúrozz profi módon!

Nem minden rúzs „igényli” a kontúrozást, azonban ha nagyobb, teltebb ajkakat szeretnél, ezzel a módszerrel elérheted.

A kontúrceruza mindig legyen minimum 1, maximum 2 árnyalattal sötétebb, mint a rúzs, hiszen így fog optikailag vastagabbnak tűnni az ajkad. Fontos, hogy mindig ki legyen hegyezve a ceruza használat előtt, hogy precízen tudj vele dolgozni.

A két sarokból kezdd el húzni a kontúrt, követve a szád vonalát, de ahogy haladsz befelé, szépen emeld a vonalat 1-2 milliméterrel az ajkad fölé (alul pedig alá).

A túlhúzás mindig az ajkak „legmagasabb” pontján legyen a legtávolabb, ne a sarkoknál.

Nude rúzst válassz!

Amikor optikailag vastagítani szeretnél az ajkaidon, fontos, hogy ne válassz hozzá nagyon sötét árnyalatú rúzst, hiszen azzal nem lesz túl esztétikus a végeredmény. A legjobb, ha a szád színéhez minél közelebb álló árnyalatot választasz, mert úgy lesz a legkevésbé feltűnő a csalás. 🙂

Egy nude rúzzsal tehát nem foghatsz mellé! Rúzsecset segítségével vidd fel az ajkaidra úgy, hogy a kontúrra is rámész egy kicsit – így szép átmenetet fogsz kapni.

Ha véletlenül kimentél volna az ívből, akkor tegyél egy kis korrektort egy egyenesen vágott – pl. szemöldökformázó – ecsetre, és korrigáld vele a vonalat.

Cupid’s bow – „csalás” mesterfokon

Az előző lépéseket talán már eddig is ismerted, most azonban egy olyan sminkes trükköt mutatok neked, amivel új szintre emelheted az ajkak „megnagyobbítását”.

Ez nem más, mint a Cupid’s bow, amihez mindössze egy kis selyemfényű porra lesz szükséged.

A kisujjad hegyére rakj egy keveset a porból, majd óvatosan ütögesd oda a felső ajkad feletti mélyedésbe, de ne teljesen az orrodig, hanem inkább oldalirányba – a lényeg, hogy tényleg csak nagyon keveset használj belőle, mert ha túlzásba viszed, az rosszul is elsülhet. Végül egy tiszta ujjaddal egyengesd el, hogy ne legyen túl látványos.

Ez a fény optikailag felfelé nyújtja majd az ajkadat, ezáltal pedig még vastagabbnak fog látszani.

A legnagyobb fegyver: a fény

Imádjuk a matt rúzsokat, de ha az ajkak „nagyobbítása” a cél, mindenképpen használj szájfényt –a visszaverődő fénytől nem lesz látható, hogy a kontúr túl van húzva. Fontos, hogy ne csillogó terméket használj, hanem sima áttetsző változatot, hiszen azzal soha nem lőhetsz mellé.

Ez a legfontosabb lépés a teltebb ajkak eléréséért!

Termékek:

  • Ajakprimer: Mac Prep+Prime Lip
  • Szájkontúr: Kylie Cosmetics Candy K Lip Liner
  • Rúzs: Mac Lipstick Honeylove
  • Szájfény: Clinique Clear Lip Gloss

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást