Trükkök, amikkel teltebb, húsos ajkakat varázsolhatsz magadnak

Trükkök, amikkel teltebb, húsos ajkakat varázsolhatsz magadnak

Címlap / Stílus / Arc / Trükkök, amikkel teltebb, húsos ajkakat varázsolhatsz magadnak

Mindig telt ajkakra vágytál? Külföldön hódít néhány horror trend, amivel ezt megpróbálják elérni, de én most a smink fegyverével segítek neked ebben! A profi szájkontúrozás nem olyan nehéz feladat, mint gondolnád, és egy apró kis trükköt is mutatok, amivel úgy növelheted optikailag ajkaid méretét, hogy az egyáltalán nem lesz természetellenes.

Első lépés: ajakápolás

Első lépésben elő kell készítened az ajkaid a kontúrozásra, illetve a rúzsozásra, hogy ne legyen száraz és cserepes.

Sminkelés előtt előtt 15-20 perccel alaposan kend be ajakápolóval, így az szépen beszívódik, mire nekikezdesz a festésnek.

Ha azonban tényleg profi és tartós végeredményt szeretnél, beszerezhetsz egy ajakprimert is, ami szépen kiegyenlíti az ajkaid felületét, és tökéletes alapot biztosít a rúzsodnak.

Kontúrozz profi módon!

Nem minden rúzs „igényli” a kontúrozást, azonban ha nagyobb, teltebb ajkakat szeretnél, ezzel a módszerrel elérheted.

A kontúrceruza mindig legyen minimum 1, maximum 2 árnyalattal sötétebb, mint a rúzs, hiszen így fog optikailag vastagabbnak tűnni az ajkad. Fontos, hogy mindig ki legyen hegyezve a ceruza használat előtt, hogy precízen tudj vele dolgozni.

A két sarokból kezdd el húzni a kontúrt, követve a szád vonalát, de ahogy haladsz befelé, szépen emeld a vonalat 1-2 milliméterrel az ajkad fölé (alul pedig alá).

A túlhúzás mindig az ajkak „legmagasabb” pontján legyen a legtávolabb, ne a sarkoknál.

Nude rúzst válassz!

Amikor optikailag vastagítani szeretnél az ajkaidon, fontos, hogy ne válassz hozzá nagyon sötét árnyalatú rúzst, hiszen azzal nem lesz túl esztétikus a végeredmény. A legjobb, ha a szád színéhez minél közelebb álló árnyalatot választasz, mert úgy lesz a legkevésbé feltűnő a csalás. 🙂

Egy nude rúzzsal tehát nem foghatsz mellé! Rúzsecset segítségével vidd fel az ajkaidra úgy, hogy a kontúrra is rámész egy kicsit – így szép átmenetet fogsz kapni.

Ha véletlenül kimentél volna az ívből, akkor tegyél egy kis korrektort egy egyenesen vágott – pl. szemöldökformázó – ecsetre, és korrigáld vele a vonalat.

Cupid’s bow – „csalás” mesterfokon

Az előző lépéseket talán már eddig is ismerted, most azonban egy olyan sminkes trükköt mutatok neked, amivel új szintre emelheted az ajkak „megnagyobbítását”.

Ez nem más, mint a Cupid’s bow, amihez mindössze egy kis selyemfényű porra lesz szükséged.

A kisujjad hegyére rakj egy keveset a porból, majd óvatosan ütögesd oda a felső ajkad feletti mélyedésbe, de ne teljesen az orrodig, hanem inkább oldalirányba – a lényeg, hogy tényleg csak nagyon keveset használj belőle, mert ha túlzásba viszed, az rosszul is elsülhet. Végül egy tiszta ujjaddal egyengesd el, hogy ne legyen túl látványos.

Ez a fény optikailag felfelé nyújtja majd az ajkadat, ezáltal pedig még vastagabbnak fog látszani.

A legnagyobb fegyver: a fény

Imádjuk a matt rúzsokat, de ha az ajkak „nagyobbítása” a cél, mindenképpen használj szájfényt –a visszaverődő fénytől nem lesz látható, hogy a kontúr túl van húzva. Fontos, hogy ne csillogó terméket használj, hanem sima áttetsző változatot, hiszen azzal soha nem lőhetsz mellé.

Ez a legfontosabb lépés a teltebb ajkak eléréséért!

Termékek:

  • Ajakprimer: Mac Prep+Prime Lip
  • Szájkontúr: Kylie Cosmetics Candy K Lip Liner
  • Rúzs: Mac Lipstick Honeylove
  • Szájfény: Clinique Clear Lip Gloss

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást